Advert

ASPİM, KADEM’e Koruyucu Aileyi anlattı

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar ( ASPİM) İl Müdürlüğü, Bakanlıkça yürütülen Aile sosyal destek programı ile koruyucu aile hizmeti hakkında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’e bilgi verildi.

1324 kez okundu.
ASPİM, KADEM’e Koruyucu Aileyi anlattı
Advert

ASP İl Müdürlüğü tarafından Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’e koruyucu aile hizmeti hakkında bilgi verdi. Yapılan toplantıya ASP il Müdürü Hasan Bilici, ASP İl Müdürlüğü Koruyucu aile biriminden sorumlu personel Efraim Çaylı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) başkanı Vildan Polat ve üyeler katıldı.

Şanlıurfa’da 33 ailenin yanında 50 çocuğun yerleştirildiğini ve bu sayının az olduğunu belirten ASP il Müdürü Hasan Bilici, bugün KADEM başkanı Vildan Polat ve üyeleri ile bir araya gelip koruyucu hizmeti hakkında bilgi verdik. KADEM ve diğer sivil toplum örgütleri aracılığı ile bu sayıyı çoğaltacaklarını ifade etti.

Bilici, “ Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan uygun aile ya da kişilere verilmesi hizmetidir. Koruyucu ailelere çocukların bakımını karşılamaları halinde çocukların yaşları ile orantılı olarak ücret ödenir. Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır. Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır” dedi.

 

ASPİM KADEM’e Koruyucu Aileyi anlattı 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN