Advert

ŞANLIURFA VALİSİ ABDULLAH ERİN’İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 29 Kasım’ı 30 Kasım’a bağlayan geceye denk gelen Mevlid Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajında; Hz. Peygamber’in insanlığa örnek vasıflarının anlaşılması açısından bugünlerin önemli olduğunu kaydetti.

478 kez okundu.
ŞANLIURFA VALİSİ ABDULLAH ERİN’İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Advert

Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, putlara tapıldığı, insan haklarının her anlamda güçlüden yana olduğu bir dönemde insanlığı içinde bulunduğu karanlıktan çıkarmak üzere Cenab-ı Allah’ın insanlığa gönderdiği Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunun sene-i devriyesini, O’nun getirdiği mesajları daha iyi anlamak adına bir fırsat bilmeliyiz.

Yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’de; şahit, uyarıcı, müjdeleyici ve örnek olarak nitelendirilen Hz. Peygamber’in Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olan ahlakını hayatımızın tüm safhalarında hakim kılabildiğimiz takdirde, dünya ve ahirette gerçek kurtuluşa ereceğimizden şüphemiz yoktur.

İslam dünyasının bugün içinde bulunduğu sorunlara baktığımızda, sorunun temelinde Müslümanların, Hz. Peygamber’in işaret ettiği birlik, beraberlik, doğruluk ve merhamet gibi erdemlerinden uzaklaşmasının en önemli neden olduğu anlaşılmaktadır.

Batılı toplumların 1948 yılında ilan ettiği ve bugün insan hakları getireceğini iddia ederek dünyanın her tarafında insanların kanını akıtmaya devam ettiği İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin daha üstünü ve isabetli olanını 1400 yıl önce ilan eden Hz. Peygamber, tüm insanlığın kurtuluşunun temelinde insanın insana karşı olan hakkı olduğunu beyan etmiş ve İslam’ın zulme karşı manifestosunu ilan etmiştir.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin doğum gününün, O’nun getirdiği mesajların daha iyi anlaşılması, Müslüman olmasına rağmen başından bela eksik olmayan milletlerin İslam’ı yeniden anlamasına vesile olması temennisiyle Mevlid kandilinizi tebrik eder, yapacağınız dualar ve iyiliklerin kabul olmasını dilerim.

 

ŞANLIURFA VALİSİ ABDULLAH ERİN’İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN