Advert

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ MODERN BİR MERKEZE KAVUŞTU Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, talimatı üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve ilçe belediyelerinin desteğiyle de tefriş edilerek Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği’ne tahsis edilen merkezin açılışı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde yapıldı.

565 kez okundu.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri
Advert

Kamberiye mahallesi Şube sokak üzerindeki bir iş hanında hizmete sunulan merkezin açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Savcısı Sadi Doğan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği Başkanları ile her iki derneğin yönetici ve üyeleri katıldı.

 

Vatanı, bayrağı, milleti ve kutsal değerleri için canını seve seve feda eden şehitlerin ve onların değerli aileleri ile gazilerin en iyi ortamlara sahip olmasını istediklerini, bu düşüncesini paylaştığı belediye başkanlarının kısa sürede böyle bir merkezi tefriş ederek hizmete sunduklarını belirten Vali Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ilçe belediye başkanlarına katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemekli toplantıya da katıldı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği program, şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, her şeyin anlamını yitirmeye başladığı bir zamanda Çanakkale Zaferinin anlamını korumasını ve büyük ilgi görmesinin, geleceğe dair büyük bir ümit verdiğini söyledi.

 

Destansı Çanakkale savaşlarında canlarını veren şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri rahmetle anan Vali Erin, “Bugün Afrin’deyiz. Çanakkale’de ecdadımızın uğruna canını feda ettiği al bayrağımızı, kahraman vatan evlatlarımız, askerlerimiz, polisimiz, jandarmamız Afrin’in ortasına dikmiş vaziyetteler. Allah hepsinden razı olsun. Muvaffakiyetlerinin ve muzafferiyetlerinin devamını nasip kılsın. Bundan zerre kadar da şüphe duymadığımız Şanlıurfa’dan bütün dünyaya büyük bir ümit ile ilan etmekte hiçbir beis görmüyorum” diye konuştu.

 

Çanakkale savaşının, Osmanlı Devleti ile İtilaf devletleri arasında tarihin kaydettiği en kanlı, en zorlu ve büyük mücadelelerin sergilendiği ender savaşlardan bir tanesi olduğunu hatırlatan Vali Erin, Gelibolu yarımadası çevresinde cereyan eden Çanakkale Savaşı hakkında bilgiler verdi.

 

Üzerinde güneş batmayan bir imparatorluk olan Osmanlı Devleti’nin parçalanması ve Türk Milletini bir daha ayağa kalkamayacak şekilde yok etmeye yönelik saldırılar karşısında Türk milletinin varlık yokluk savaşı verdiğini hatırlatan Vali Erin, bir İngiliz Generalinin Çanakkale savaşıyla ilgili ifadelerini dile getirdi. “İngiliz “General; Biz Çanakkale’de Türklerin Allah’ı ile savaştık ve kaybettik” demiştir. Allah’a şükür ki tek Allah’ımız var, inancımız var. Allah’a binlerce hamd olsun ki bizler İslam gibi bir inançla, bir dinle müşerref olmuşuz. Bu dinden aldığımız imanla millet adına mücadele ve muharebe eden silahlı kuvvetlerimize peygamber ocağı diyen tek milletiz. O peygamber ocağı diye tabir ettiğimiz silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına da son peygamber olan Muhammed aleyhisselama duyduğumuz büyük saygıya binaen Muhammed değil, Mehmet demişiz. Ve hatta onunla da yetinmemiş, yine büyük tazim ve ihtiramdan dolayı Mehmet’in yanına küçültme sıfatı ekleyip, Mehmetçik demişiz. Çanakkale savaşında emperyalist güçlerin hepimizin bildiği gibi belli başlı amaçları vardı. Bunlardan bir tanesi, boğazlara hakim olmaktı. Bir diğeri boğazları geçmek suretiyle Osmanlının başkenti İstanbul’u ele geçirmekti. Yine Marmara’dan yol bulmak suretiyle ittifak ettikleri Rusya ile bir olmaktı. Almanya ile birlikte savaşan Türkiye’yi birinci dünya savaşında yenerek büyük bir zaferle çıkma amaçları vardı. Tüm bunların yanında, sözlerimin başında ifade ettiğim gibi en büyük amaçları, emperyalizme karşı dimdik ayakta durabilen ve durma istidadı gösteren bir inancı yok etmek vardı. Hilali bir daha doğmamak üzere batırmak, bu milleti tarih sahnesinden silmek vardı. Bunu gerçekleştirebilselerdi, emellerini ve hedeflerini ne kadar büyük bir rahatlık içerisinde icra edebileceklerini çok iyi biliyorlardı. Tabi Çanakkale savaşları bir taraftan büyük bir vatan savunmasını ortaya koyan bir destan olarak belirginleşen milletimizin kahramanlığının bir timsali olduğu gibi, kurtuluş savaşına da ilham kaynağı olmuştur” dedi.

 

Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’ın da günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptığı program, Çanakkale savaşı konulu slayt gösterisi, Çanakkale konulu şiirlerin okunması, Çanakkale destanı konulu piyes ve Güzel Sanatlar Lisesi korosunun seslendirdiği Çanakkale konulu konserin ardından sona erdi.

 

VALİ ERİN, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE KUCAKLAŞTI

 

Vali Erin, akşam saatlerinde ise Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler onuruna bir otelde verilen yemek programına katıldı. Programa katılan şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerinin masalarını tek tek dolaşan Vali Erin, hoş geldiniz diyerek ailelerle sıcak diyaloglar kurarak hasbihal etti.

 

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Vali Erin, Çanakkale Savaşlarından bugüne Türk Devletinin emperyalist güçlerin hesap masasında olduğunu belirterek, yaşanan tüm gelişmelere rağmen Türk milletinin büyük bir azim ve kararlılıkla milli ve manevi değerlerinin yanında yer aldığını ifade etti.

 

Vali Erin, şunları söyledi: Kendimize güveneceğiz. Hiçbir şekilde yılgınlığa kapılmayacağız. Kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü artık geçmişle olan köprülerini yeniden tesis eden, sağlam temeller üzerinde yükselmeye başlayan, kendi geleceğini öz evlatlarının gücüne dayanarak inşa etmeye başlayan, geçmişi de, bugünkü gelişmeleri de ne şekilde olduğunu ve olacağını iyi takip eden, kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var.

 

Konuşmasında, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve askeri gelişmesinden örnekler veren Vali Erin, “Dünyanın her tarafında mazlum insanların gözünü diktiği, duasını esirgemediği bir Türkiye Cumhuriyeti var. Şahsiyetli bir dış politikaya sahip bir Türkiye Cumhuriyeti var. Şu ülkenin bu ülkenin pazarlaması, öneri ve dayatmasıyla değil, milletinin istediği şekilde hareket eden bir Türkiye Cumhuriyeti var” dedi.

 

Konuşmasının sonunda Çanakkale Savaşlarından bugüne hayatını vatanı, bayrağı, milleti için seve seve feda etmekten çekinmeyen şehitleri rahmet ve minnetle anan Vali Erin, “Şehit yakınlarımıza sabr-

 

ı cemil niyaz ediyorum, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyor, devlet olarak şehit ailelerimiz ve gazilerimizin emrinde olduğumuzu belirtiyorum” diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN