Advert

Şanlıurfa ya Doktor Dayanmıyor

Nüfusu 2 milyonu geçen Şanlıurfa'da doktor kadrosunun yetersizliği vatandaşları, komşu illerinin hastanelerine mahkum ediyor. Şanlıurfalılar, çocuk Nefroloji branşları başta olmak üzere eksik olan branşlara doktor atamaları bekliyor.

586 kez okundu.
Şanlıurfa ya Doktor Dayanmıyor
Advert

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Şanlıurfa son yıllarda hastane yatırımına karşın  doktor kadrosunun yetersizliği nedeniyle dikkat çekiyor. Özellikle çocuk branşlarında ciddi eksikliğin olduğu Şanlıurfa'da, vatandaşlar başka illerin sağlık kuruluşlarında tedavi arıyor.

Şanlıurfa’ya her yıl 1500 sağlık çalışanı atanırken, bunların çoğu devlet memurluğunun yanmasına rağmen Şanlıurfa’ya gelmiyor. Bir kısmı ise gelip başladıktan kısa bir süre sonra istifa ediyor. Geriye kalanlar ise mecburi görev süreleri biter bitmez Şanlıurfa’dan deyim yerindeyse kaçıyor. Bu sebeplerin başında çok hastaya bakması geliyor. Özellikle Devlet Hastanelerindeki uzman doktorlar, 1 günde 200’e yakın hastaya bakarken ayrıca ameliyatlara giriyor. İzmir gibi bir şehirde günde 25-30 hastaya bakan uzman hekimler, Şanlıurfa gibi bir şehirde 200 hastaya bakması iş yükünü artmasına neden oluyor.

Büyük şehir olmasına rağmen merkez nüfusu 200 bini bulmayan batıda bir çok Devlet Hastanesinde çocuk branşlarında Şanlıurfa'yı geride bıraktı. Batı illerinde, Çocuk Nöroloji başta olmak üzere belli branşlarda uzmanlar görev alırken 2 milyonu geçen Şanlıurfa'da bu branşlarda doktor bulunmuyor.

 Milletvekilleri ve il yöneticilerinden doktor kadrosunun güçlendirmesini isteyen Şanlıurfalılar,“Birçok branşta doktor olmadığı için Gaziantep ve Adana'nın yolunu tutuyoruz. Özellikle Çocuk Nefroloji uzmanlarının olmaması binlerce Şanlıurfalıyı mağdur ediyor.

Çocuğun böbrek rahatsızlığı nedeniyle sürekli doktora gitmek zorunda kalan Abdüllatif Soydaş, "Eyyübiye devlet hastanesinde bayramdan sonra tayini çıkan  çocuk nefroloji doktorumuzun  yerine halen doktor atanmamıştır. Tayini çıkan nefroloji doktoru tek olduğundan sabah 5'te gelip sıra alıyorduk, geç gelenler geri dönmek zorunda kalıyordu, Şanlıurfa'da tek nefroloji doktoruydu oda gitti, şimdi benim ben ne yapacağım oğlum Ömer Halis Soydaş'ın böbrek rahatsızlığı var. İl dışında gitmek zorunda kalacağım, il dışına git gel yapmaktan artık hem maddi hem manevi olarak çok zor durumda kalıyoruz, hastane var ama doktor yok, Urfa en çok doğurganlık olan illerinde başında geliyor ama sürekli doktor sıralarında beklemek zorunda kalıyoruz. Devlet büyüklerimizden artık bu konuya bir çözüm bulmasını bekliyoruz acil yönden başta çocuk nefroloji ve eksik kalan branşların bir doktor değilde birden fazla gelmesini bekliyoruz"dedi.

 

 

 

 

 
Şanlıurfa ya Doktor Dayanmıyor 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN