Advert

Başkan KAYA ihracat destek ofisi basın açıklaması

Başkan Kaya, Urfa için girişimlerde bulundu

1049 kez okundu.
Başkan KAYA ihracat destek ofisi basın açıklaması
Advert

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ihracatçı sayısının artışı ve kurulacak ofislerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ülke ekonomisini dünyanın ilk 10 sıralamasında yer alması için yapılan çalışmaların somut adımları atılmaya devam ediyor diyen Başkan Kaya, bu durum ülkemiz adına son derece önemli bir gelişmedir mesajı verdi. 
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret Bakanlığı arasında İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü imzalanmıştı. İmzalanan bu protokole göre ilk etapta 16 ilde, 25 oda ve borsa ’ya ihracat destek ofisleri kurulması planlandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın zamanla il sayısının artacağını söylemesi üzerine  Başkan Kaya, bu projenin içerisine en kısa zamanda Şanlıurfa‘nın da dahil edilmesi gerektiğini, TOBB ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek aktarıldığı belirtildi. 
Kurulacak bu ofislerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, şunları söyledi; 
“Kurulacak olan bu ofisler, ihracatçı sayısını artırmak için firmaları bilgilendirecek, ihracat desteklerini anlatacak ve ihracatçılara her konuda rehberlik edecek olması hasebiyle ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli bir gelişmedir. Bu proje ile birlikte ihracat artacak ve her geçen bu ekonomik atılıma  katılım çığ gibi büyüyecektir. Bu tarz bu ekonomik atılımların sayısının fazlalaşması 2023 hedeflerimizden biri olan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemiz  için son derece önem arz etmektedir. Şanlıurfa‘mızın da bu iller arasına dahil edilmesi için Ticaret Bakanlığı‘na ve TOBB’ye girişimlerde bulunduk. Böyle bir kararın alınması halinde ilimiz ve ülkemiz adına çok  isabetli bir karar olacaktır. Böylesine güzel bir projeyi hayata geçiren başta Ticaret Bakanımız sayın Ruhsar Pekcan ‘a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu‘na şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.
Başkan KAYA ihracat destek ofisi basın açıklaması 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN