Advert

Endonezya'daki Tsunamide Ölenlerin Sayısı 222'ye Yükseldi

Endonezya'da yaşanan tsunami felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Ölü sayısının 222'ye ulaştığı ülkede 843 kişi ise yaralandı.

682 kez okundu.
Endonezya'daki Tsunamide Ölenlerin Sayısı 222'ye Yükseldi
Advert

Endonezya'da yaşanan tsunami felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Ölü sayısının 222'ye ulaştığı ülkede 843 kişi ise yaralandı. Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) ise halka, boğaz etrafındaki kıyı şeridinde faaliyette bulunulmaması uyarısı yaptı.

TSUNAMİ NEDENİYLE 222 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, yaptığı açıklamada, Endonezya'da bulunan Sumatra ve Cava Adası arasındaki Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide 222 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

YARALI SAYISI 843'E YÜKSELDİ

843 kişinin yaralandığı bilgisini paylaşan Nugroho, Pandenglang bölgesindeki Banten'in, tsunamiden en çok etkilenen yer olduğunu belirtirken, bölge genelinde 430 ev ve 9 otelin yanı sıra 10 teknenin zarar gördüğü bilgisine ulaştıklarını kaydetti.

"YANARDAĞ PATLAMASI TSUNAMİYİ TETİKLEDİ"

Yerel medyada, bölgede faaliyette olan Anak Krakatau Yanardağı'ndaki patlamaların ardından yeni ay nedeniyle oluşan gelgit olayı ve su altındaki toprak kaymasının, tsunamiyi tetiklemiş olabileceği ifade edildi.

YETKİLİLER HALKI UYARDI

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) ise halka, boğaz etrafındaki kıyı şeridinde faaliyette bulunulmaması uyarısı yaptı.

Endonezya'daki Tsunamide Ölenlerin Sayısı 222'ye Yükseldi 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN