Advert

Esad Zulmünden Kaçan İş Adamı İstanbul'un Kalbini İstiyor

İstinye arsasının ihalesinde en yüksek teklifi veren şirketin başındaki Muhammed Moataz El Hayat'ın 2011 yılında Esad zulmünden kaçarak Katar'a yerleştiği ortaya çıktı.

4347 kez okundu.
Esad Zulmünden Kaçan İş Adamı İstanbul'un Kalbini İstiyor
Advert

Emlak Konut'a, İstinye'deki arazi ile ilgili 1.2 milyar lira teklif, Suriyeli işadamı El Hayat'tan geldi. Esad'a karşı muhalifleri desteklediği için Suriye'den ayrılmak zorunda kalan UrbaCon'un sahibi El Hayat, Katar'a yerleşti

Emlak konut'un 1 milyar lirayı aşkın bedelle Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı 158 dönümlük İstinye arsasının ihalesinde dün ilk oturum yapıldı. 'İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ne 8 grup teklif verirken, Türk tekstil firması Akayteks ile ortak ihaleye giren Katar merkezli UrbaCon Trading and Contracting (UCC) firmasının şirket payı olarak emlak Konut'a verdiği 1.2 milyar lirayı bulan yüksek teklifi dikkat çekti.
UCC firması, özellikle Katar başta olmak üzere konut, otel, stadyum, endüstri yapılarının müteahhidi olarak öne çıkıyor. Ancak şirketin başka bir hikâyesi var.

SURİYE'DE MAL VARLIKLARINA EL KONDU

Habertürk'ün haberine göre; UrbaCon Trading & Contracting (UCC) şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Muhammed Moataz El Hayat yürütüyor. UrbaCon, El Hayat'ın 17 şirketinden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Genelde taahhüt işleri yapan şirketin Suriye, Katar ve Fas'ta işletmesini sürdürdüğü bazı yapıları da bulunuyor. 2011'de Suriye'deki olayların ardından El Hayat, Esad karşıtı muhaliflerin yanına geçti. Bunun üzerine Esad rejimi El Hayat ve ailesinin bütün malvarlıklarına el koydu. El Hayat bu tarihten sonra ülkesini terk etti ve şu anda bütün girişimlerini yönettiği Katar'a yerleşti. El Hayat ülkesindeki Esad karşıtı mücadeleyi de uzaktan destekliyor. Engineering News Record Dergisi'ne göre dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında UCC 184'üncü sırada bulunurken, şirketin yıllık geliri 1.1 milyar dolar olarak ölçülüyor.

Esad Zulmünden Kaçan İş Adamı İstanbul'un Kalbini İstiyor
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN