Advert

Gıda Üretim Tesisi

İş ve istihdam projeleri kapsamında Gıda Üretim Tesisi kuracaklarını belirten Sabahattin Cevheri, “Türkiye’de koyun sütünün yüzde yirmisi Şanlıurfa’da üretiliyor. Biz bu tesis aracılığıyla yoğurt, peynir gibi süt ürünleri ve domates, isot, acur ve fıstığın hatırı sayılır bir kısmı Şanlıurfa’da üretiliyor. Bu ürünlerimizi bu tesis aracılığı ile işleyip marka haline getireceğiz. Bu da istihdam ve ekonomik katkı anlamında çok ciddi bir getiri demektir” diye konuştu.

817 kez okundu.
Gıda Üretim Tesisi
Advert


Kadınların hayata daha fazla katılması ve iş dünyasında yer alabilmesi için projeler yaptıklarını belirten Cevheri, “Kadınlara özel eğitim merkezleri adı altında eğitim merkezi, kadın masası, anne çocuk sağlığı merkezi, mesleki eğitim kursları açılacak yine Kadın Kooperatifi adı altında çalışan ancak sermaye sıkıntısı olan kadınlarımıza hem destek olunacak hem de ürettiklerini satmak için kanallar oluşturulacak. Mutfak atölyesi ile Şanlıurfa’nın gastronomi alnındaki tanıtımına da katkı sağlayacağız.” diye konuştu.
Çocuk ve gençler yeteneklerini keşfedecek
Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için çok ciddi projeleri olduğunu söyleyen Sabahattin Cevheri, “Gelişim ve Bilgi Merkezi adı altında okuma ve araştırma salonları, kurslar, kütüphane, spor sahaları yaz okulları, üstün yetenekli gençler ve çocuklarımız için de özel bir merkez oluşturacağız.  Girişimci destek merkezi ile gençlerimizin fikir aşamasında olan projelerin hayata geçirebilmeleri için gereken fiziki alan, teknoloji desteğin sunacağız. Bağımlı olan gençlerimiz için de rehabilitasyon merkezi kuracağız.”şeklinde konuştu.
Çevreye verilen önem artacak
Şanlıurfa’da çevre ve kültürel faaliyetlere önem vereceklerini belirten Cevheri, “Göletler, hobi bahçeleri, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, açık hava tiyatrosu, sinema ve sergi alanları içeren yaşam ve kültür merkezi oluşturacağız. Çevre alanında ise kentsel dönüşüm projeleri, Karakoyun deresine temiz su bırakılması ve tarım alanlarından uzak uydu kent projelerini hayata geçireceğiz. Bu sayede tarım arazilerimizi kurtarmış olacağız” ifadelerine yer verdi.
Engelli şehri ‘Şanlıurfa’ olacak
Şanlıurfa merkez başta olmak üzere bütün ilçelerde engellilere uygun hale getireceklerini vurgulayan Sabahattin Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye bünyesinde Engelliler Dairesi, 13 ilçede engelli koordinasyon merkezleri, otobüs durakları ve ana arterlerin engellilere uygun hale getirilmesi, görme engellilere yönelik özel okuma yazma kursları açılmasına yönelik ciddi çalışmalarımız olacaktır. Bütün bunları hayata geçirerek Şanlıurfa’yı engelsiz şehir yapacağız.” dedi.
Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin diğer illere göre çok yüksek olduğunu ancak bunu değerlendiremediğini belirten Cevheri, bu alandaki projelerini şöyle sıraladı;
 “Özel Hava Yolu Şirketlerinin Urfa’ya transfer sayısının artması ve yeni seferler eklenmesi konusunda girişimde bulunulacak, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde olan Harran ve Şanlıurfa yerleşimlerinin asıl listeye girebilmesi için gerekli altyapının hazırlanmasına başlanacak, Eski Urfa Evlerinin ve sokaklarının aslına uygun restorasyonunun yapılması, 
Konaklama ve sosyal tesis yapımını desteklemeyi veya bizzat yapımı üstlenmeyi, Turizm bilgilendirme merkezleri oluşturmayı, Arkeolojik kazılara destek verilmesini, Göbeklitepe tanıtım faaliyetlerine hız verilmesini, Eski Antep yolundan başlayıp Urfa Kalesinin batısından ve güneyinden Nemrut’un Tahtı’na kadar olan bölgenin Kapadokya gibi mağara turizmine kazandırılmasını, Takoran Vadisinin çeşitli etkinliklerle bilinirliğinin arttırılması ve burada sosyal tesis yapılması,
Eyüp Nebi, Tek Tek Milli Parkı, Harran, Han-el Barur, Soğmatar, Şuayb Şehri, Bazda Mağaraları gibi alanlar arasında ulaşım sağlanmasını ve çevre düzenlenmesinin yapılması, Eski Halfeti’de ahşap kıyı şeridi, tek tip mekanlar, konaklamanın arttırılması, eski dokunun korunması için restorasyon ve onarım çalışmalarının yapılmasını hedefliyoruz.”

Gıda Üretim Tesisi 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN