Advert

İşte turist bekleyen Şanlıurfa caddeleri halen pislik içinde

Şanlıurfa'da turizm sezonunun başlamasına rağmen caddeleri halen çöplük içinde. İlçe belediyeleri sorumluluğunda olan sokaklar ve caddelerde görevin aksatılması sonucu biriken çöpler, kente yakışmayan izlenim bıraktı.

606 kez okundu.
İşte turist bekleyen Şanlıurfa caddeleri halen pislik içinde
Advert

2019 yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesiyle turizm çemberini genişleten Şanlıurfa'da turizm kentine yakışmayan manzaralar halen görünüyor. En önemli turizm mekanları arasında olan ve Şanlıurfa'ya gelen turistlerin ilk olarak uğradığı Balıklıgöl ve Haşimiye Meydanı çevresi, temizlenmemesi sonucu burada çöp birikintisi oluştu. Bu durum ise turizmde önemli bir adım atan Şanlıurfa'ya yakışmayan görüntüler bırakıyor.
Vatandaşlar da tepki gösterdi
Özellikle Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerinin yenmesi için turistlerin sıkça uğradığı alanlar olan Haşimiye bölgesinde biriken çöpleri gören vatandaşlar da tepki gösterdi. Kaldırım ve caddede atık halde bulunan çöplerin oluşturduğu kötü görünüme tepki gösteren vatandaşlar, temizlik görevlilerinin görevlerini aksattıklarını, ilçe belediyelerin ise denetim sağlamadıklarını belirtti.
Seçimden önce hiçbir çöpün sokakta görülemeyeceği belirtilmişti
31 Mart yerel seçimlere giren ilçe belediye başkan adayları, en önemli propagandasını temizlik üzerinden yürütüyordu. Ancak belediye başkanlarının seçimi kazanarak göreve başlamalarına rağmen eskiden olduğu gibi halen sokaklar çöplük içerisinde kalıyor. Özellikle turist yoğunluğunun yaşandığı bu dönemde caddelerde çöplerin birikmesi, Şanlıurfa'nın itibarını da diğer çalışmalarını da zedeliyor.  

İşte turist bekleyen Şanlıurfa caddeleri halen pislik içinde 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN