Advert

Vali Erin: İddiası Olmayan Medeniyet Olmaz

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi İslam Araştırmaları Merkezi tarafından (İSAM) düzenlenen Medeniyet Sohbetlerinin kapanış toplantısına konuk oldu.

560 kez okundu.
Vali Erin: İddiası Olmayan Medeniyet Olmaz
Advert

 

İSAM’da 2018-2019 dönemindeki 28 hafta boyunca medeniyet okumaları ve medeniyet sohbetleri adıyla düzenlenen toplantıların son konuğu olan Vali Erin, Medeniyet ve Yönetim konulu sohbetinde, görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Konuşmasında, medeniyet tanımını yapan Vali Erin, medeniyet teriminin bir dünya görüşüne sahip olması gerektiğini, medeniyetin iddiasının olmasının ve insanlığa vaatte bulunmasının şart olduğunu ifade etti.

İddiası olmayan bir düşüncenin medeniyet olarak tanımlanmasının mümkün olmadığını dile getiren Vali Erin, İlim Yayma Cemiyeti’ne teşekkür ederek, benzer organizasyonların devamını talep etti.

ŞURKAV bünyesinde de buna benzer faaliyetler başlatarak, konuları şehrin gündemine taşıyacaklarını ifade eden Vali Erin, “Bu bizim hayati meselemiz. ŞURKAV ve diğer kurumlarımız üzerinden de bu buluşmaları, fikir alışverişlerini devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Vali Erin, İlim Yayma Cemiyeti İSAM’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

İlim Yayma Cemiyeti’ne, toplumumuzun kalkınması, büyümesi, gelişmesi, irfanımızın ve kültürümüzün tekrar hatırlanması, insanlığa hediye ettiğimiz medeniyetimizin bakımının gerçekleşmesi, yeniden ruh köklerimize dönebilmemiz için yapmış oldukları faaliyet ve ilmi çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da bu çalışmaların devamını diliyorum. Şanlıurfa’da bu alanda faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve yapılara da örneklik teşkil etmesini diliyor ve Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Medeniyet kelimesi, Arapça şehir ve şehirleşmek anlamına gelen bir kelime. Kültür kavramıyla, uygarlık kavramı dahil olmak üzere son elli yıldır birbirinin yerine kullanılmakla birlikte aslında son derece farklı ve çok daha kompleks bir kavram olduğunu biliyoruz. Kültür, daha alt seviyede bir tanım olarak niteleyebileceğimiz bir kavram. İnsanların bir arada yaşamasıyla birlikte, kabilelerin, toplumların her biri için kabul edilebilecek binlerce kültür vardır. Ve bunlar birbirinden çok farklı özellikler taşıyabilir. Medeniyet ise çok daha geniş kapsamlı bir anlam içeren kavramdır. Aslında çok sayıda kültürün bir araya gelmesini ve kültürlerin birleşerek, dönüşerek, yeni değerler üretmeye başlamasıyla birlikte tüm insanlığa hitap edebilecek değerler üretmeye başlamasıyla medeniyetten bahsedilebilir.

Dolaysıyla, medeniyet inşası veya medeniyet ihyası gibi tabirlerin çok basite indirgenen tabirler olduğunu görüyoruz. Yani medeniyet, İlim Yayma Cemiyeti’nde toplanalım haydi medeniyetimizi ihya edelim diye oluşacak bir şey değil. Ne zaman çıkacağını tam kestiremediğimiz, ne şekilde çıkacağını da sadece geçmiş tecrübelerimiz ve deneyimlerimizden

Vali Erin: İddiası Olmayan Medeniyet Olmaz
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN