Advert

TURİZM İSTİŞARE TOPLANTISINDA KONUŞAN BAŞKAN CANPOLAT: YEREL YÖNETİMLERE DÜŞEN GÖREVLER KONUSUNDA HAZIRIZ

Şanlıurfa’nın turizmcileri, turizm elçileri, ilgili sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleştirilen Şanlıurfa Turizmi İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Bir seri halinde devam edecek olan toplantının dün akşam gerçekleşen oturumunda söz alan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat yerel yönetimlere düşen görevler konusunda hazır olduklarını ve tüm kurum ve kuruluşlarla da birlik içinde konuya baktıklarını dile getirdi.

398 kez okundu.
TURİZM İSTİŞARE TOPLANTISINDA KONUŞAN BAŞKAN CANPOLAT: YEREL YÖNETİMLERE DÜŞEN GÖREVLER KONUSUNDA HAZIRIZ
Advert

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Şanlıurfa Turizmciler İstişare Toplantısında konuşan Başkan Canpolat konuşmasında şu noktalara değindi:

 

“Daha öncesinde dediğimiz gibi, Şanlıurfa bir bütünşehir olarak yönetilecek. Şanlıurfa'nın ortak sorunları hepimizin sorunlarıdır. Bizler, Büyükşehir Belediye başkanımızla birlikte şehri bir bütün olarak değerlendirip, ilçe belediyeleri olarak, sivil toplum kuruluşlarımızla da zaman zaman bir araya gelerek, çeşitli konularda istişare ederek çözüm arayışları geliştireceğiz. Şanlıurfa’yı daha iyi yarınlara taşımak adına bizler hazırız. Şanlıurfa’da Göbeklitepe ivmeli turizm faaliyetlerinin artışıyla ile birlikte yaşanan Turizm, Otelcilik, Restaurant sektöründeki sıkıntıların bizler de farkındayız. Bunların çözümü sivil toplum örgütleri, ilgili, değerli işadamları ile birlikte el ele verilerek çözülebilecektir. Bu sadece 2019 yılı için geçerli değil. Aynı zamanda, bundan sonrası süreç için de, sürdürülebilirlik açısından 2020 ve sonrasında da Şanlıurfa'nın turizmle birlikte ekonomik seviyesinin ve aynı zamanda refah seviyesinin yükselmesi adına bu durum kazanca çevrilebilir. Yurtiçi gerekse yurtdışı misafirlerimizi yoğun olarak ağırlıyoruz. En önemli sorunumuz, otellerdeki yatak kapasitesi. Birinci önceliğimiz bence buradan başlamak olmalı. Bizler yerel yöneticiler olarak müteşebbisleri teşvik etmeliyiz Bizler belediye olarak yerel yöneticiler olarak hazırız. Bir an önce Şanlıurfa otelcilikte de bölgede lider bir il haline getirilmeli ve gelen her bir turisti bizim akrabamız, dostumuz gibi ağırlayarak onların anlatımları ile yeni turistleri de ilimizi çekmeliyiz.”

 

 

TURİZM İSTİŞARE TOPLANTISINDA KONUŞAN BAŞKAN CANPOLAT: YEREL YÖNETİMLERE DÜŞEN GÖREVLER KONUSUNDA HAZIRIZ 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN