Advert

Urfalılar Yatın uyuyun Karadeniz lobisi ağır bastı

Türk Hava Yolları, filosuna yeni kattığı "Boeing 787-9 Dreamliner" uçağa isim verebilmek için anket yapmıştı. 11 Bin 500 yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe isminin uçağa verilmesi için ankette büyük fark atıldı. Uçağa, Göbeklitepe ismi verilmesi beklenirken, sürpriz bir şekilde anket şıklarında yer almayan 'Maçka' adının verildiği açıklandı. Böylece Karadeniz lobisinin daha ağır bastığı görüldü.

448 kez okundu.
Urfalılar Yatın uyuyun Karadeniz lobisi ağır bastı
Advert

UĞUR BUDAK/ŞANLIURFA OLAY

 Türk Hava Yolları, Şanlıurfalılarla deyim yerindeyse 'dalga geçer' gibi bir olaya imza attı. THY, filosuna yeni kattığı "Boeing 787-9 Dreamliner'a konulacak isim için anket çalışması yaptı. THY'nin sosyal medya aracı Twitter'den 'Yeni uçağımızın adı ne olsun? Sizlere #RüyaGibi bir uçuş deneyimi yaşatacak olan filomuzun yeni üyesi Dreamliner’ın ismine birlikte karar verelim." şeklinde anket çalışması başlatılarak, şıklara da "Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma" isimleri konuldu.

 

Göbeklitepe fark attı

Yaklaşık 250 Bin kişinin oy kullandığı anket çalışmasında; 11 Bin 500 yıllık geçmişe sahip olan ve Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe ismi büyük fark attı. Ankete katılanların yüzde 52'si Göbeklitepe ismini tercih ederken, yüzde 21'lik oran da Zeugma adında karar kıldı. Assos yüzde 19'da ve Perge ise yüzde 8'de yer almıştı.

 

Vali Erin ve Başkan Beyazgül çağrı yapmıştı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Türk Hava Yollarının yeni Uçağına Göbeklitepe ismi verilmesi için tüm vatandaşları ankete destek vermeye davet etmişti.

 

Sürpriz karar

'Rüya Uçak' diye tabir edilen "Boeing 787-9 Dreamliner"e Göbeklitepe isminin verilmesi beklenirken,         sürpriz bir şekilde ankette şıklarda bile adı bulunmayan Trabzon'da 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ün memleketi "Maçka" adı verildi.

 

Urfalılardan büyük tepki

Söz konusu uçağa, Türk Hava Yolları'nın Rizeli Genel Müdürü Bilal Ekşi ve yönetimi tarafından 'Maçka' isminin verilmesi Şanlıurfa'da tepkilere yol açtı. Vatandaşlar, "Karadeniz lobisi yine ağır bastı" yorumlarında bulundu.

 

Dişli: Göbeklitepe'nin hakkı elinden alındı

Ortak Payda Dernek Başkanı ve Göbeklitepe Derneği Genel Sekreteri Sabri Dişli de, yaptığı açıklamada, "Karadeniz lobisi duygu sömürüsü yaparak ankette olmayan, şehidimiz Eren'in memleketi  "MAÇKA" ismini verdi. Maçka ismi şehidin direk olarak adını anımsayatmayacak.

Göbeklitepe'nin hakkı elinden alındı. Mesele isimde değil her alanda durum Bu!" dedi.

 

Aksan: THY Müdürü yalan söyledi

Şanlıurfalı Gazeteci Cengiz Aksan da, 'Rüya Uçak'a Göbeklitepe isminin verilmemesinden dolayı THY'nin Rizeli Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye sert sözler sarf etti. Aksan, "En eski uçakları Urfa seferlerinde kullanan, en kötü hizmeti Urfa'ya veren, en çok arızası Urfa'da olan Türk Hava Yolları ve Genel Müdürü Bilal Ekşi Türkiye'nin ve Urfa'nın gözüne baka baka yalan söyledi. Evet bu şehit ismi istismarıdır. Lobiciliğinizi bununla örttünüz. Yazıklar olsun" diye ifade etti.

 

THY, açıklama ile duyurdu

THY'den yapılan açıklamada, filonun ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ının adına karar vermek için yapılan ankete katılan ve "AdıErenOlsun" diyerek destek veren tüm misafirlere teşekkür edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yeni uçağımıza kahraman Eren'imizin memleketi 'Maçka' adını verdik. İlk uçuşumuz da Trabzon'a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren'i ziyaret edeceğiz. Biz bayrağımızı gururla taşıyor, bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız." ifadeleri kullanıldı.

 

"AdıErenOlsun" etiketine yoğun ilgi

THY, filosuna kattığı "Boeing 787-9 Dreamliner" tipi uçağının ismini belirlemek için önceki gün Twitter'daki sosyal medya hesabından yolculara yönelik anket düzenlemişti.

Hava yolunun Twitter'daki resmi hesabından yapılan ankette, yarın İstanbul Havalimanı'na inecek, "rüya uçak" olarak tabir edilen uçağın ismi için "Yeni uçağımızın adı ne olsun? Sizlere #RüyaGibi bir uçuş deneyimi yaşatacak olan filomuzun yeni üyesi Dreamliner'ın ismine birlikte karar verelim." ifadeleri yer verilirken seçenekler arasında, "Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma." yer almıştı.

Urfalılar Yatın uyuyun Karadeniz lobisi ağır bastı
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN