Advert

'Urfa'da ilanlar ciddi anlamda düştü'

Basın İlan Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Osman Bolluk, Şanlıurfa'da geçmiş dönemlere oranla resmi ilanların ciddi anlamda düştüğünü bu sorunun çözümü için çaba harcayacaklarını belirtti.

309 kez okundu.
'Urfa'da ilanlar ciddi anlamda düştü'
Advert

Urfa Değişim gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kakız ve Damga gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ağaslan, Basın İlan Kurumu Müdürlüğüne atanan Osman Bolluk'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Basın İlan Kurumu İl Müdürü Osman Bolluk, Şanlıurfa'da yapacağı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Yapılacak olan çalışmalar ile ilgili toplantıları hep birlikte düzenleyeceklerini belirten İl Müdürü Bolluk, "Yaptığımız izlenimler kapsamında Şanlıurfa'yı çok beğendim. İnşallah basın çalışanlarımızla, yöneticilerimizle, kurum amirlerimizle, valimiz, belediye başkanımız ve hepsiyle uyumlu çalışarak, çıtamızı yükseltmek, sorunlarımızı ilgili yöneticilere iletmek ve işleyişimizi özellikle gelirlerimizi arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak ve bunu da yaparken, hep birlikte aynı gemide olduğumuzu anımsamamızı isterim. Gemi biraz karaya doğru gidiyor ama biz bunu tekrar denize ulaştırmak zorundayız. Eğer bunu hep birlikte başarırsak, mutlu oluruz. Biz şimdiye kadar görev aldığımız illerde hep bu şekilde çalıştık. Burada tüm Şanlıurfa basın camiasına teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda da kendilerini ziyaret edeceğiz. Ayrıntılı bir şekilde toplantılarımız hep birlikte olacak." dedi.
 
'Resmi ilanlar ciddi anlamda düşmüş'   
Önceki dönemlere oranla resmi ilanların düştüğünü belirten Osman Bolluk, "Şanlıurfa’da özellikle ilanların ciddi anlamda düştüğünü gördük. Geçmiş dönemlere oranla baktığımızda hem gelir olarak hem sayısal olarak düştüğünü gördük. Bunun da nedenlerini ivedilikle çözmek için çaba harcayacağız. Bunu da hep birlikte başarmak için elimizi taşın altına koyacağız." diye konuştu.
 
İlanlarla ilgili Valiliğe ve ilgili kuruluşlara rapor ileteceklerini belirten Bolluk, "Önümüzdeki günlerde ilk başta valimiz olmak üzere bir rapor hazırlayıp kendilerine sunup daha sonra da vekillerimize sunacağız. Bunun yanı sıra kurum amir ve yöneticileri ile bu durumu paylaşacağız. Bu tespitlerimizi söylediğimizde, zaten onların da girişimlerde bulunacaklarına inanıyoruz. Zaten önümüzdeki süreçte de değerli basın çalışanlarıyla birlikte bir ekip kurup ayrıca bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnşallah onlar da takdir ederse bu yönde bir çalışma yapacağız." ifadelerini kullandı.
 
'Gazete yönetimleriyle toplantılar gerçekleştireceğiz'
"Gazetelere yönelik bir çalışma gerçekleştireceğiz." diyen İl Müdürü Osman Bolluk, "Her ay bir gazetede toplantı yaparak durumumuzu istişare edip ne haldeyiz, nereye geldik, eksiklerimiz var mı? Eksiklerimizi nasıl giderebiliriz? konularını ele alacağız. Bu yönde gazete sahiplerinin bize vereceği sunumla eksiklerimizi görürüz. Hem de ben onların eksiklerini onlara iletebilirim." şeklinde konuştu. 
 
'Bir gazetenin ceza alması bizi üzüyor'
Bolluk, "Özellikle Basın İlan Kurumunun dışarıdaki imajı, hep cezacı komisyoncu diye farklı lanse ediliyor. Ama ben bu kurumda yaklaşık 15 yılımı bitirdim. Fakat biz ceza verdiğimiz zaman hiçbir zaman sevinmeyiz. Tam aksine üzülürüz. Ben bir ilde çalışıyorsam ve bir gazetemiz ceza alıyorsa biraz da bizlerden kaynaklanan ve sorumluluk alanımızda olduğu için bizler gerekli uyarıları, gerekli tenkitleri yapamadığımız için o gazetemize mahsup cezası uygulandığını düşünüyoruz. Biz burada uyarılarımızı nezaket kuralları içerisinde telefonla ya da mail yoluyla yapacağız. Bu tip durumlar sıkıntı yaşatacağını bildiği için gazete yönetimleri de kendine yönelik gerekli önlemleri alacak. Bu tip durumları mahsup telafi işlemlerini ortadan tamamen kaldırmayı düşünüyoruz. Bu şekilde hep birlikte hareket edeceğiz." sözlerine yer verdi.
Murat Doğan / Urfa Değişim 

'Urfa'da ilanlar ciddi anlamda düştü' 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN