Advert

Delegeler Yenilenmeli...’’

, Kent konseyi seçimlerinin iptal edilmesini istedi.

254 kez okundu.
Delegeler Yenilenmeli...’’
Advert

Kent Konseyinde Delege Skandalı Şanlıurfa Kent Konseyi genel kurul öncesi kendi içlerinde delegelerini rastgele eleyerek üyelerin tepkisini topluyor. Kent Konseyi yapılacak olan genel kurul öncesi 27 Mayıs 2019 tarihinde üyelik yenileme çağrısında bulunmuş 15 Haziran 2019 tarihinde ise çağrı sona ererek Bin 200 üyenin başvurusu alınmıştı fakat çağrının Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılmadığı gerekçesiyle başvurular iptal edilerek ileri bir tarihe atılmıştı. Yeni duyuru ise basın aracılığıyla kamuoyu bilgilendirilmemiş Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı adına STK ve Muhtar İşleri Daire Başkanı Ali Ferhat Türkmen tarafından internet sitesinde görülmeyecek bir yerde ilan edilmiştir. Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde Bin 200 olan delege sayısı 05 Ekim 2019 Cumartesi günü yapılacak olan genel kurulda ise delege sayısı anlaşılamayan bir şekilde 248’e düşürüldü.

1 MİLYON KİŞİ TEMSİL EDİLEMEYECEK

Kent Konseyi’nin daha önce üyesi olan aralarında Şanlıurfa Gazeteciler Derneği, Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa İnşaat Mühendisler Odası, Elektrik Mühendisler Odası, Makine Mühendisleri Odası, Ticaret Borsası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Tabipler Odası, bütün Meclis Üyeleri ve 3 Merkez ilçe dışında hiçbir ilçeden temsilci yer almıyor. Bu durum Kent Konseyinin çalışma yönergesiyle de çelişmektedir. Kent Konseyi kendi sitesindeki yönergede ise “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. Maddesinde belirtilen hedefler doğrultusunda; halkın yönetime katılımını ve denetimini sağlayacak mekanizmaları geliştiren ve kendi sorunlarına sahip çıkmasını özendiren, yönetişim eksenli katılımcı demokrasiyi esas alan ve sivil toplumu önceler…” ifadesiyle de bağdaşmamaktadır. Yönergesinde halkın yönetimine katılmasından bahseden kent konseyi anlaşılamayan bir şekilde yaptığı yeni delege listesiyle 1 milyon kişinin temsil hakkını gasp ediyor. Şanlıurfa’nın daha iyi yönete bilinmesi adına ve farklı fikirlerin bir araya gelerek çoğulcu bir demokrasiye ulaşıla bilinmesi için yapılan bu delege listesinden geri dönülmesi ve yeni bir çağrıyı basın açıklaması yaparak duyurulması gerekmektedir.

GENEL KURULUN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURU YAPILDI

Kent Konseyinde yaşanan delege karmaşası sonrası duruma seyirci kalmayan bir vatandaş konuyu yargıya taşıdı. Kentin temsil hakkının söz konusu seçimlerde sağlanamayacağı düşüncesiyle yargıya yapılan başvurudan çıkacak iptal kararının ardından şeffaf bir ortamda yapılacak bir seçimle halkın temsil oranı artacaktır.

Delegeler Yenilenmeli...’’ 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN