Advert

Küçükyıldız’lı Çocuklar Okullarına Kavuştu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Zürich Vakfı, Zürich Sigorta ve TED Şanlıurfa Koleji tarafından tadilat ve tefrişatı yapılarak eğitim öğretimin hizmetine sunulan Harran ilçesine bağlı Küçükyıldız İlkokulu’nun açılış törenine katıldı.

349 kez okundu.
Küçükyıldız’lı Çocuklar Okullarına Kavuştu
Advert

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği (TED) ortaklığında, Zürich Vakfı ve Zürich Sigorta’nın destekleriyle yürütülen “Eğitimin Sigortası Öğretmenlerimiz Projesi” kapsamında, TED Şanlıurfa Koleji tarafından yenilenen Küçükyıldız İlkokulu düzenlenen açılış töreni ile eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.

Harran’a bağlı Küçükyıldız köyünde gerçekleştirilen açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pelivanoğlu, TED Şanlıurfa Koleji Kurucusu Şanlıurfa eski Milletvekili Muzaffer Çakmaklı, Zürich Sigorta İcra Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Küçükyıldız İlkokulu ve TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

TED Şanlıurfa Koleji müzik kulübü öğrencilerinin müzik sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Abdullah Erin, projenin başlangıcının Şanlıurfa’dan verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Zürich Vakfı, Zürich Sigorta ve Türk Eğitim Derneği’ne teşekkür etti.

Şanlıurfa’nın ülke geleceği açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Erin, kentin ekonomik sermayelerinin yanında Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ili olarak büyük bir beşeri sermayeye sahip olduğunu söyledi. Sadece bu yıl 700 bin kadar öğrencinin okula başladığı Şanlıurfa’da, çocukların iyi yetişmeleri için başta eğitim altyapısı olmak üzere birçok alanda önemli kamu yatırımları yapıldığını hatırlatan Vali Erin, 2000’li yılların başlarında 5400 olan derslik sayısını 20 binin üzerine çıkarıldığını söyledi.

Şanlıurfa’da eğitim altyapısına yapılan kamu yatırımları hakkında bilgiler veren Vali Erin, 2017 ortalarından bu yana sadece Harran ilçesinde 17 okulun yapımının tamamlanarak eğitim öğretimin hizmetine sunulduğunu, ikili öğretimin ve taşımalı eğitimin neredeyse sona erdiğini ifade etti.

Konuşmasında öğrencilere bir de müjde veren Vali Erin, “Eğitimin Sigortası Öğretmenlerimiz Projesi”nin Harran’dan başlamasının önemine değinerek, tadilatı yapılarak eğitim öğretimin hizmetine sunulan okuldaki sınıf mevcudunun yüksek olduğunu, en kısa sürede ek bina yaparak bu mevcudu 20-25 seviyesine çekeceklerini söyledi.

Projeyi destekleyen Zürich Sigorta İcra Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldız ise burada yaptığı konuşmada, bir hayal ile yola çıktıklarını, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 1000 öğretmen, 30 bin öğrenci, 150 bin aileye ulaşmak istediklerini dile getirerek, çocukların eğitimine katkıda bulunacak olan kadın öğretmenlere destek vermek istediklerini söyledi.

Eğitimin kalitesini belirleyen ana unsurun öğretmenlerin kalitesi olduğunu ifade eden Yıldız, bu çerçevede 50 öğretmenle yola çıktıklarını ve kısa sürede bu sayıyı 1000’e ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da 21’inci yüzyılda iki güçten birinin teknoloji, diğerinin ise tarım olduğunu ifade ederek, “Teknolojide maalesef henüz istediğimiz noktada değiliz. Hala akıllı öğretmenlere ihtiyacımız varken, akıllı tahtalara para harcamaktan ileriye gidemiyoruz. Ama tarımda da maalesef köyleri gecekondulaştırmaktan geri kalmadık. 21’inci yüzyılda bir ülke gelişmek istiyorsa, köyüne, köylüsüne, çiftçisine önem vermeli, tarımına önem vermeli. Çünkü köy topraktır, köy özümüzdür, geleceğimizdir. Bu proje ile belki Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan seferberliği tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Köye gelmiş gencecik öğretmen arkadaşlarımıza destek

Küçükyıldız’lı Çocuklar Okullarına Kavuştu 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN