Advert

Özgentürk, Millet Hanı'nı hatırlattı

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Jale Özgentürk, Şanlıurfa'nın turizm değerlerini köşesine taşıdı. Özgentürk, Millet Hanı'nın da butik otele dönüştürülmesi için yatırım beklediğini belirtti.

301 kez okundu.
Özgentürk, Millet Hanı'nı hatırlattı
Advert

Şanlıurfa'nın turizm değerlerini ve konaklama durumunu köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, Göbeklitepe'nin insanlık tarihi gibi Şanlıurfa'nın da tarihini değiştirdiğini belirtti. Göbeklitepe Yılında 1 milyon 250 bin ziyaretçi ile rekor kıran Şanlıurfa'da otellerin yüzde 90 dolduğunu ve yatak kapasitelerinin eksik olduğunun altını çizdi.
 
Yıllardır bekletilen tarihi Millet Hanı'ndan da bahseden Özgentürk, 300 odalı Millet Hanı'nın butik otele dönüştürülmesi için yatırımcıları beklediğini de yazdı.
Şanlıurfalıların turizmde hak ettiği yere gelmesi konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Özgentürk, "İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) geleneksel Anadolu ziyaretlerinin rotası bu kez Şanlıurfa oldu. Başkan Erdal Bahçıvan ve sanayicilerle Şanlıurfa’daydık. İlk durağımız da Göbeklitepe. Doğuş Grubu’nun sponsorluğunda müthiş bir düzenleme yapılan alana otobüsler dolusu ziyaretçi gelmişti. Aldığımız bilgilere göre bu yıl Türkiye’nin her yöresinden 1 milyon 250 bin ile ziyaretçi rekoru kırılmış. Oteller yüzde 90 doluluğa ulaşmış. Ne yazık ki bu ziyaretçilerin ancak yüzde 1’i yurtdışından. Çünkü bölge ABD ve batılı ülkelerin kırmızı çizgisinde yer alıyor. Ancak Urfalılar bölgedeki müthiş zenginliğin dünyaya duyurulmasında, turizmin hak ettiği yere gelmesinde adımlar atmaya kararlı." ifadelerini yazdı.

Özgentürk Millet Hanı'nı hatırlattı 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN