Advert

Ekoloji mitingi iptal edilince Baro tepki gösterdi

Şanlıurfa Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Ekoloji Mitingi’nin Ankara Valiliği tarafından iptal edilmesi üzerine basın açıklaması düzenledi. Açıklamada “iptal kararını protesto ediyoruz” denildi.

441 kez okundu.
Ekoloji mitingi iptal edilince Baro tepki gösterdi
Advert

Bugün Ankara’da yapılması planlanan ekoloji mitingi Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. Ankara’da “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma DUR Diyoruz” adıyla düzenlenecek  olan miting Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.  Baro yasaklama kararını şu sözlerle eleştirdi; “Bu yasaklamanın mantığı Soma’dan, Eskişehir’den Ankara’ya emeklerinin karşılığını alabilmek için yürümek isteyen işçilere yapılan saldırıda da görüyoruz.Her şeyden önce yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz” denildi.
Şanlıurfa Barosu Kent ve Çevre Komisyon Başkanı Adnan Yapıcı tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır. Bir kez daha diyoruz ki; yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim Krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle DUR demeye devam edeceğiz.
“Ankara Valiliği bir ekoloji mitingini neden yasaklar?”
Öncelikle bu soruyu ortaya atıp, eğer mitingi yapabilseydik neleri gündeme getireceğimizi özet olarak sizlere sıralamak isteriz.
 
Ankara’ya ekoloji, emek, demokrasi, kadın hakları ve toplumun tüm kesimlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik hakları için birlikte mücadele edeceğimizi herkese ilan etmeye geliyorduk. 
 
Kapitalist sistemin doğayı, yaşam alanlarımızı ve emeğimizi pazar haline getirmesine ve sömürmesine HAYIR demeye geliyorduk.Havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirleten, doğayı ve yaşamımızı tehlikeye atan nükleer ve termik santrallere, altın madenlerine, HES’lere, RES’lere, JES’lere, termik, nükleer ve biokütle santrallere, balık çiftliklerine, endüstriyel tarıma, kirli sanayiye, taş ocaklarına, aşırı yapılaşmaya, çılgın mega projelere, sınırsız sonsuz otoyollara, betonlaşmaya, doğal ve tarihi SİT alanlarının yok edilmesine DUR demeye geliyorduk.
 
Tüm bu saydıklarımızdan sonra, mitingde dile getirecek olduğumuz ana taleplerimiz de şunlar olacaktı:
• Altın madenciliği, metalik madencilik, termik santrallar, HES’ler, JES’ler, RES’ler, balıkçiftlikleri, taş ocakları, aşırı yapılaşma, endüstriyel hayvancılık, gereksiz duble yollar, köprüler, havaalanları gibi iklim krizine ve tüm ekolojik yıkıma yol açan tüm talan ve yıkım projelerinin ve faaliyetlerinin ülkenin her tarafında acilen durdurulmasını,
 
• Halkın onayı olmayan hiçbir projenin uygulanmamasını, 
 
• Bu projelerinin ve çalışmalarının önünü açan başta maden ve enerji yasaları olmak üzere tüm ilgili mevzuatın bir daha ekolojik yıkıma ve talana izin vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini,
 
• Ekoloji, emek, demokrasi, kadın hakları mücadelesi önündeki tüm engellerin, kısıtlamaların, yasaklamaların kaldırılmasını istiyoruz.”
 

Şanlıurfa Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Ekoloji Mitingi’nin Ankara Valiliği tarafından iptal edilmesi üzerine basın açıklaması düzenledi. Açıklamada “iptal kararını protesto ediyoruz” denildi. Ekoloji mitingi iptal edilince
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN