Advert

Diyarbakır Bölgesinde Mayıs Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Bölgede Mayıs ayında enflasyonu yüzde 0,27 artış gösterdi. Mayıs ayı zam şampiyonu fındık içi olurken, en çok ucuzlayan ise sivri biber oldu. Diyarbakır Bölgesinde Mayıs Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı,

1687 kez okundu.
Diyarbakır Bölgesinde Mayıs Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı
Advert

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Mayıs ayı tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı.

Uras'ın verdiği bilgilere göre Türkiye genelinde Mayıs ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 0,40, önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,38, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,66, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,23 artış gerçekleşti.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise bir önceki aya göre yüzde 0,27, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 5,29, bir önceki yılın aynı ayına göre 9,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8.26 artış gerçekleşti.

ZAM ŞAMPİYONU FINDIK İÇİ

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü M.Salih Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinin en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünlerini açıkladı. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen ay yüzde 31,97 oranında fiyat artışıyla fındık içi zam şampiyonu olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 30,93 oranıyla kuru kayısı, yüzde 16,96 oranıyla limon, yüzde 13,48 oranıyla kadın ayakkabısı ve yüzde 9,98 oranıyla artış gösteren kadın gömleği izledi.

EN ÇOK SİVRİ BİBER UCUZLADI

TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise sivri biber geldi. Mayıs ayında sivri biberin fiyatı yüzde 53,42 oranında düşerken, bu ürünü yüzde 26,74'lük düşüşle domates izledi. Mayıs ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında yüzde 6,43 ile elektrikli saç bakım aletleri, yüzde 4,51 ile LPG dolum ücreti ve yüzde 2,26 ile altın mücevher yer aldı.

Diyarbakır Bölgesinde Mayıs Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN