Advert

Tanıtım için kolları sıvadılar

İtalyan seyahat acenteleri işletmeleri ve seyahat yazıları yazan yazarlar, Şanlıurfa'ya özgü yöresel kıyafetleri giyerek tarihi ve turizm alanlarını gezdiler. İtalyan seyahat acentecileri, Göbeklitepe ve diğer turizm alanlarını ülkelerinde tanıtmak için de kolları sıvadılar.

461 kez okundu.
Tanıtım için kolları sıvadılar
Advert

2019 Göbeklitepe Yılı ile Şanlıurfa dünya turizminde dikkat çekmeye devam ediyor. Sürekli gündemde olan Göbeklitepe, yabancı ülkelerde faaliyet gösteren turizm acentelerinin de en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri oluyor. Şanlıurfa'nın tarihi bölgelerini ziyaret eden yabancı acente işletmeleri ve yazarlar, Harran'da devam eden kazı alanları ile ilgili de bilgi aldılar.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen 'Göbeklitepe, İnsanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor' projesi kapsamında Şanlıurfa'ya gelen İtalyan turizm acenteleri sahipleri, seyahat bloggerları, seyahat yazıları yazan köşe yazarlarının da bulunduğu ziyarette, Harran ören yeri, kümbet evleri, ulu cami ve ilk üniversite kalıntılarının bulunduğu alanı, ardından Göbeklitepe'yi gezdiler.
 
Yöresel kıyafetleri giyerek Şanlıurfa'nın kültürünü yansıttılar
 Tarihin sıfır noktası ve insanlık tarihinin başlangıcı olarak bilinen Göbeklitepe'ye yolculuk yaparak Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginlileri ile tanışan İtalyan turistler, gezilerini Şanlıurfa'ya özgü kıyafetleri giyerek sürdürdüler. Yabancı turizm işletmecileri, giydikleri kıyafetler ile fotoğraf çekerek Şanlıurfa'nın kültürünü de yansıtmaya çalıştılar.
 
Tarihi ve turizm alanları ile ilgili rehberlerden bilgi aldılar
Yabancı turizmciler Şanlıurfa'da gezdikleri tarihi ve turizm alanları ile ilgili turist rehberlerinden bilgi alırken, ilk üniversite kalıntıları alanında yapılan kazı çalışmaları ve ulu caminin restorasyonu ile ilgili de Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal'dan bilgi aldılar.
 
Uslu: Hepsi Şanlıurfa'ya hayran kaldı
Projeye öncülük eden Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, "2019 yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesi ile dünyanın en etkili, en eşsiz ören yeri olan Göbeklitepe’yi tanıtırken, diğer taraftan Harran başta olmak üzere diğer ören yerlerinin tanıtılması gerekiyor. Gelen heyetin ören yerlerimizdeki izlenimlerini aldık. Hepsi adeta hayran kaldı. Türkçe, İtalyanca ve İngilizce Göbeklitepe ören alanını her yönüyle anlatan ulusal bir kitap hazırladık.  Bu çalışma ile ülkemizin kültürel değerleri ulusal çapta tanınmasına katkı sunacaktır.” dedi.
 
Beyazgül: İnsanlığın nasıl tarihi seyir içinde yaşadığını gelip görmek lazım
İtalyan heyete gezide eşlik eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Urfa açık hava müzesi diyoruz ama tarihin tek dönemine ait eserler yok. Burada çeşitli çağlara, çeşitli tarihsel dönemlere ait birçok eser görmek mümkün. İnsanlığın nasıl tarihi seyir içinde yaşadığını gelip burada görmek lazım. Ben inanıyorum ki bundan sonraki yıllar da turizm açısından çok farklı olacaktır." ifadelerini kullandı.
Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Tanıtım için kolları sıvadılar 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN