Advert

Barış Pınarı Harekatı İle 20 Bin Öğrenci Okula Başladı

Terör örgütü PKK/YPG’nin işgali nedeniyle uzun yıllar eğitim öğretim hakkından mahrum kalan Telabyad ve Resulayn’lı çocuklar, Barış Pınarı Harekatı sonrasında yeniden okullarına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

1182 kez okundu.
Barış Pınarı Harekatı İle 20 Bin Öğrenci Okula Başladı
Advert

 

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) nezaretinde tadilatları yapılan ve eksiklikleri giderilen okullar, öğrencilerle dolmaya başladı.

Telabyad’da 160 okulda 790 öğretmen ve 15 bin 200 öğrenci eğitime devam ederken, Resulayn’da ise 20 okulda 172 öğretmen ve 4 bin 720 öğrenci yeniden okullarına kavuştu.

Okulların ısınma sorununun çözülmesi için AFAD koordinasyonunda ATAA İnsani Yardım Derneği tarafından temin edilen 75 mazotlu soba ve 3330 litre yakıt eksikliği bulunan okullara dağıtıldı. Öğrencilerin başta kitap olmak üzere eğitim materyalleri de Çobanbey’den temin edildi.

Daha önceden mülakatları gerçekleştirilerek Maarif Vakfına bilgileri kaydedilen Suriyeli öğretmenlerin görev aldığı okulların eksiklikleri, SUDKOM Milli Eğitim Koordinatörlüğü tarafından belirlenerek temin yoluna gidiliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’in yakından takip ettiği koordinatörlük faaliyetleri kapsamında, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bulunan okullar eğitim sorumluları tarafından ziyaret edilerek, eğitime açılması için tespitler gerçekleştiriliyor.

Eğitimin başladığı okullarda öğrencilerin spor ve sosyal aktivitelere yönlendirilmesini sağlamak amacıyla Şanlıurfa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından da faaliyetler gerçekleştiriliyor. Telabyad’lı öğrenciler ve okul idarecileri, ilçede bulunan Cerrah, El Sabağ, ve Şarki okulları bahçelerine basketbol potaları, voleybol fileleri ve futbol kaleleri yapan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Türkiye’nin destekleriyle eğitim hayatına yeniden başlayan Telabyad ve Resulayn’lı çocuklar da okullarına yeniden başlamanın verdiği sevinci, Türkiye Cumhuriyetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve kendilerini sık sık ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e teşekkür ederek dile getirdiler.

Barış Pınarı Harekatı İle 20 Bin Öğrenci Okula Başladı 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN