Advert

Telabyad Esnafından Türkiye’ye Teşekkür

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden kurtarılarak, Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad’ın, yaşanabilir bir ilçe olması için SUDKOM koordinesinde temizlik faaliyetleri başladı.

1716 kez okundu.
Telabyad Esnafından Türkiye’ye Teşekkür
Advert

 

Telabyad Yerel Meclisinin desteğiyle bir yandan kamu binalarının onarımı ve hizmete alınması devam ederken, diğer yandan da yardıma muhtaç olan halka AFAD organizasyonu ile insani yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.

Başta hastane, okul, nüfus müdürlüğü gibi kamu hizmetlerinin aktif hale getirildiği ilçede, PTT’de mobil şubesiyle hizmet vermeye başlamıştı. Güvenliğin sağlanması noktasında yerel polis gücü ‘Şurta’nın göreve başladığı Telabyad’da, kamu hizmetlerinin sorunsuz sağlanması için Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde danışmanlık hizmetleri de veriliyor.

Şanlıurfa’daki kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki faaliyetleri SUDKOM tarafından koordine edilirken, Telabyad ilçe merkezinde de temizlik çalışmaları başladı.

Harekat öncesinde terör örgütleri tarafından tahrip edilen yolları onarılan Telabyad’da, uzun yıllar belediyecilik hizmeti görmeyen cadde ve sokaklardaki hafriyatlar da temizlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (ŞUSKİ) destek verdiği, Telabyad Yerel Meclisinin de yerel halkın iştirakini sağladığı çalışmalarla, ilçe merkezindeki kaldırımlar ve yollar yıkanarak temizlendi.

Telabyad ilçe merkezindeki temizlik çalışmalarını takdir eden ve çalışmalara gönüllü olarak katılan ilçe esnafı, bugüne kadar kaldırım ve yollarının yıkandığına ilk kez şahit olduklarını belirterek, Türkiye’ye teşekkür ettiler.

Telabyad Esnafından Türkiye’ye Teşekkür 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN