Advert

Şanlıurfa'da İlk... KARAKÖPRÜ’DE KEDÜP AÇILDI

Karaköprü Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Şanlıurfa’da bir ilk olarak Kadın Emeği ve Doğal Ürün Pazarını (KEDÜP) açtı.

1460 kez okundu.
Şanlıurfa'da İlk...  KARAKÖPRÜ’DE KEDÜP AÇILDI
Advert

 

 

Yaptığı projelerle birçok belediyeye örnek gösterilen Karaköprü Belediyesi, Şanlıurfa’da bir ilki gerçekleştirerek Kadın Emeği ve Doğal Ürün Pazarını (KEDÜP) açtı. Kadınlar kendi el emeği olan doğal ürünlerini pazarda sergiledi.

 

Yaşam Sokağındaki açılışa; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Eşi Güler Baydilli’nin yanı sıra, Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl ve eşi Öznur Akıl, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Seher Kılıç, Karaköprü Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Şehitlerin anısına Yasin Duası okunarak başlayan açılış töreninde konuşan AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, Karaköprü Belediyesi tarafından açılan KEDÜP’ün kadınlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak sözlerine başlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Kadınların bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Başkan Metin Baydilli, “Tüm Dünya’da, kadınlar günü 16 Aralık 1977’de olarak bilinir. Bunun yanında 8 Mart Dünya kadınlar günü olarak belirlenmiş. Bence Dünya Kadınlar Günü Hz. Adem’i yarattığı gün ona yoldaşlık, arkadaşlık ve en önemlisi eş olarak Hz. Havva’yı yarattığı gün aslında Dünya kadınlar günüdür. İslam tarihindeki Dünya kadınlar günü ise kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cahiliye döneminde peygamber efendimizin bunu ortadan kaldırıp kadınların baş tacı edilmesi gerektiği söyleminin ardından sonraki gündür” dedi.

 

KEDÜP’ü kurarak kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları ve ekonomiye katkıda bulunacaklarını söyleyen Başkan Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durması ve kendilerini istihdam etmeleri için projeler geliştiriyoruz. Daha önce dezavantajlı kadınlarımız için Yaşam Sokağını hizmete sunduk. Bugünde KEDÜP yani Kadın Emeği ve Doğal Ürün Pazarını açıyoruz. Burada kadınlarımız, annelerimiz kendi doğal ürünlerini ve el emeği göz nuru ürünlerin satışını çıkararak kendi ayakları üzerinde durmuş olacaklar. Ben öncelikle KEDÜP’ün kurulmasında emeği geçen başta refikam Güler hanıma ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanımız Seher Kılıç ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

8 Mart Dünya kadınlar gününde böyle bir pazarın açılmasında olmaktan gurur duyduğunu aktaran AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, “Bu örnek projenin Karaköprü’den başlayıp tüm ilçelere yayılmasını diliyorum. Kadınlarımızın ekonomide yer alacağı bu projeden dolayı Güler Hanım ve Seher Hanıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Doğal ve organik ürün bulmaktan yakınan Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl, “Kadınlarımıza düşen gerçekten doğal ve organik olan ürünleri sunmaları halinde satış yapmamaları mümkün değil. Başta Kaymakamlık, Valilik ve Belediye olarak bu tarz bir alım yapılacağı zaman burayı tercih ederiz. Bu projeye öncülük eden ve ilki sağlayan Sayın Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa'da İlk... KARAKÖPRÜ’DE KEDÜP AÇILDI 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN