Advert

BÜYÜKŞEHİR MEŞARKİYE CADDESİNİ 96 SAATTE YENİLEDİ

Eski Urfa olarak adlandırılan tarihi bölgede bulunan Meşarkiye Caddesinin yıpranan ve deforme olan yolları, Büyükşehir Belediyesi tarafından 96 saatte kalıcı bir şekilde yenilendi.

540 kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR MEŞARKİYE CADDESİNİ 96 SAATTE YENİLEDİ
Advert

 

Şanlıurfalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin yoğunlukla kullandığı Meşarkiye Caddesinin mevcut kilitli parke yolları yıpranmış ve deforme olmuştu. Bölge esnafı ile vatandaşların yoğun talebi üzerine caddeye Büyükşehir Belediyesi el attı. 3 günlük sokağa çıkma kısıtlanmasını fırsata çeviren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede alt yapı ve üst yapı çalışmalarını titizlikle yürüterek caddeyi yeniledi.

 

24 SAAT ESASLI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ

Mevcut alt yapının deforme olmasından ve yeniden oluşturulabilmesi için bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 saat esaslı bir çalışma yürütüldü. Bölge esnafının ve vatandaşlarının rahatsız olmaması için sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 3 gün süresince ve dün gece tamamlanan çalışmalar sonucunda caddeye yıllardır kalıcı çözüm bekleyen altyapı sorunları giderildi ve cadde sıcak asfalt ile buluştu.

 

BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

Şanlıurfalıların vazgeçilmez lezzetlerinden olan ciğer kebabının satıldığı, yerli ve yabancı turistlerin adeta uğrak mekanlarından biri olan Meşarkiye Caddesinde yürütülen çalışmalardan duyduklarını memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, "Eskiden bu caddeden utanıyorduk. Bir misafirimiz geldiğinde burayı gezdirdiğimizde caddenin tamamı çökmüş ve sı birikintilerinden geçilmiyordu. Ama Büyükşehir Belediyesi ve çalışanları buraya el atarak bizi bu utandığımız durumdan kurtardı. Şimdi caddemiz yenilendi ve cıvıl cıvıl oldu. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin ve Beyazgül'e ve İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve şahsında tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Hummalı bir şekilde sürdürülen asfaltlama çalışmaları sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Cadde sabah saatlerinde trafiğe açılarak bölge esnafının ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

BÜYÜKŞEHİR MEŞARKİYE CADDESİNİ 96 SAATTE YENİLEDİ 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN