Advert

Haliliye’de koronavirüs tedbirleri titizlikle sürdürülüyor

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçe Belediyesi koronavirüs salgınından korunma tedbirleri kapsamında başlattığı çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecinde de belediye olarak aldıkları tedbirleri en üst seviyede tutmaya devam ediyor.

939 kez okundu.
Haliliye’de koronavirüs tedbirleri titizlikle sürdürülüyor
Advert

 

 

Haliliye Belediyesi, 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde covıd-19 salgınından korunma tedbirleri arasında yer alan maskeleri ücretsiz dağıtmayı sürdürürken, bir yandan da cadde ve sokakları yıkayıp, dezenfekte ederek temizlik çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

 

Bu işi ciddiye almayan vatandaşlarımızı uyarmaya devam ediyoruz

Tedbirlerin alınmaya başlandığı ilk günden beri özellikle insanlarımızın sağlığını ön planda tuttuklarını belirten Şanlıurfa’nın Haliliye ilçe Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kaya, “Yaklaşık 2 aydan bu yana 600 bin civarında maskeyi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Ücretsiz maske dağıtımı çalışmalarımızı halen devam ettiriyoruz. Günde ortalama 10 bin adet maskeyi ücretsiz olarak Pazaryerlerini dolaşarak, kapı kapı evleri dolaşarak, dükkân dükkân esnaflarımızı dolaşarak her vatandaşımıza tek tek ulaşıp ücretsiz maske dağıtıyoruz. Zaman zaman bende sahaya inerek arkadaşlarımıza yardımcı oluyorum ve bu işi ciddiye almayan vatandaşlarımızı da hep birlikte uyarmaya devam ediyoruz ve Valiliğimiz duyurularını hatırlatarak, uymayanlar hakkında para cezası ve yasal işlemlerin yapılacağını hatırlatıyoruz. Bu arada Haliliye ilçemizin Atatürk Bulvarı, Emniyet Caddesi ve Şehitlik Kavşağı gibi 3 önemli noktasında kurduğumuz standlarda da günde en az 3 bin maskeyi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” dedi.

 

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Atatürk Bulvarı, Emniyet Caddesi ve Şehitlik Kavşağı’nda kurdukları stantlarla vatandaşlara maske dağıtımını sürdürürken, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte Belediye ilçenin farklı noktalarında açtığı stantlarda günlük 3000 bin, evlere teslim 20 bin civarında ve zabıta ekipleri kurulan semt pazarlarına günlük yaklaşık 4000 bin ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdikleri belirtildi.

 

Başkan Canpolat’ın talimatları doğrultusunda çalışmalar sürdürülüyor

Haliliye Belediyesi olarak 1 Haziran itibariyle girilen normalleşme sürecinde de covıd-19 salgını ile mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini belirten Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kaya, “Son dönemlerde ilçede artan vaka sayılarını da göz önünde bulunduran Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ekipleri, Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda cadde ve sokakları köpüklü su ile yıkayarak dezenfekte etmeyi sürdürürken, bir yandan da ilçede girilmedik cadde ve sokak bırakmıyor. Salgının Türkiye’de görülmesi ile birlikte yıkama ve dezenfekte çalışmalarına başlayan ekipler ilçe genelinde çalışmalarına halen devam ediyor. Ekipler mahallelerde bulunan cadde ve sokakları köpüklü su ile yıkayarak dezenfekte etmeye devam ediyor. Normalleşme sürecinde de ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına dönüşümlü olarak devam edilecek” diye konuştu.

 

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kaya, Haliliye Belediyesi olarak yeni tür koronavirüs (covıd-19) salgınından korunma tedbirleri kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini, son dönemde ilçe genelinde karantinaya alınan mahalle ve binalarda bulunan vatandaşlara gıda desteği sunduklarını söyledi.

 

Gıda ve sıcak yemek desteğimiz yılın 365 günü devam edecek

Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek şöyle dedi;

“Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım Tesisi yılın 12 ayı vatandaşlara hizmet veremeye devam ediyor. Bu kapsamda belediye ekipleri başvuruları değerlendirilen ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını evlerine teslim etmeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda Sosyal Yardım Tesisinin açılışından bu yana 20 bin civarında ihtiyaç sahibine gıda ve temizlik paketleri teslim edilirken, 15 bin civarında ihtiyaç sahibi vatandaşa da kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunuldu. Başkanımız Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve sıcak yemek desteğimiz yılın 365 günü devam edecek. Normalleşme sürecinde kılınan Cuma namazlarında da belirlenen cami ve hazırlanan semt pazarlarında temizlik ve dezenfekte çalışması yaptığımız gibi, ayrıca ekiplerimiz Cuma namazına gelen cemaate maske ve dezenfektan dağıtımını da gerçekleştiriyor.

 

Başkan Canpolat, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor

Bu arada; Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Temaslarında belediye tarafından yürütülen çalışmaları da yerinde inceleyerek, her gittiği yerde vatandaşların talep ve önerilerini birinci ağızdan dinliyor.

Haliliye’de koronavirüs tedbirleri titizlikle sürdürülüyor 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN