Advert

Nihat Çiftçi “Şanlıurfaspor’u kurtarmak için hesapsız çalışmak gerekir”

Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kapatılıp kapatılmaması ile ilgili ince bir çizgi olan Şanlıurfaspor’un kurtulması adına nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğini açıkladı.

9142 kez okundu.
Nihat Çiftçi “Şanlıurfaspor’u kurtarmak için hesapsız çalışmak gerekir”
Advert

Karaköprü Belediye ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde spora, sporcuya ve gençlik için çalışmalar yapan, bu kapsamda Futbol oyun dünyası, Çocuk oyun dünyası, Tenis Dünyası ve birçok semtte sentetik semt sahalarını Şanlıurfa’ya kazandıran eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şehrin markası olan Şanlıurfaspor’un kapanmaması ve kendi ayakları üzerinde durması adına nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiğini açıkladı. Kendi döneminde Şanlıurfaspor’a rekor seviyede yardımda bulunduğunu, Şanlıurfaspor’un seyircisini siyasete alet etmediği ayrıca Şanlıurfaspor kulübünü ayakları üzerinde tutacak adımlar atılması gerektiğini daha önce de belirttiğini ifade eden Çiftçi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan Kovit-19 salgını nedeniyle futbola verilen arada doğru bir yol haritası izlenmesi durumunda Şanlıurfaspor’un kurtulacağını savundu.

 

Çiftçi, “Şanlıurfaspor’u kurtarmak için hesapsız çalışmak gerekir”

Şanlıurfaspor’u kurtarmak için öncelikle göreve gelecek kişilerin hesapsız bir şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Çiftçi, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Spor kulüpleri şehirleri temsil ederler, müsabakalarla taraftarlarının hemşehrilik duygularını pekiştirirler, kulüpler arası ve şehirlerarası dostluk köprülerinin kurulmasına vesile olurlar. Şanlıurfaspor da birçok hemşehrilerimizin gönlünde taht kuran bir kulübümüzdür. Belediye başkanı olduğum dönemde hiç bir zaman Şanlıurfa kulübünü ve sevdasını taşıyan seyircilerini siyasete alet etmedim. Tarihindeki rekor belediye desteklerini de bu dönemde yaptık. Ancak her fırsatta şunu da ifade ettim. Taşıma suyla değirmen dönmez misali Şanlıurfaspor kulübünü ayakları üzerinde tutacak adımlar atılması gerektiğini belirtim. Bu adımları da bir bir sıraladım. Şimdi de sıralıyorum. Kovid-19 salgınında sağlamış olduğu ara verme sürecinin değerlendirilmesiyle:

1- Futboldan anlayan bir yönetimin iş başında olması,

2- Genç ve dinamik futbolcuları ucuz bir bedelle transfer edecek işten anlayan profesyonel bir komitenin kurulması,

3- Şanlıurfa’da en güvenilir ve yetiştirilmiş bir avukat, bir mali müşavir ve bir kulüp müdürünün göreve getirilmesi,

4- Şanlıurfalı gençleri yetiştirecek bir futbol okulunun açılarak altyapının güçlendirilmesi,

5- 15 bin delegeye karar verilerek, kulübü grupların elinde kurtarılması,

6- Sahasını dolduracak seyircinin desteğinin olması için ayrıntılı taraftar çalışmalarının yapılması,

7- Kulüp çalışma ve ilkelerinin yeniden belirlenmesi, gibi konularda radikal kararlarının alınması gerekiyor. Geçmişten gelen alışkanlıklarla yönetilemiyor. Şehrimizi seviyoruz. Taraftarımız kulübüne gönül vermiş, şehrin bir marka değerini oluşturan bir kulüp olduğunu biliyoruz. Ancak yöneticilerden ve delegelerden beklentimiz bir yol haritasının çizilmesidir. İyi niyetli bir yaklaşımla Şanlıurfaspor düştüğü durumdan kurtarmak mümkündür. Ancak bunun için hesapsız bir şekilde çalışmak gerekiyor.”

 

Çiftçi “Şanlıurfaspor’u kurtarmak için hesapsız çalışmak gerekir” 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN