Advert

Vali Erin: En Fazla İdari Yaptırım Uygulayan İllerin Başında Geliyoruz

Şanlıurfa’da koronavirüs pozitif vakalarının hızla artmaya başladığı Haziran ayı başlarından itibaren ortaya çıkan durumu değerlendiren Vali Abdullah Erin, vatandaşlara ceza yazmayı en sonda tercih ettikleri bir durum olduğunu ifade ederek, en fazla idari yaptırım uygulayan illerin başında Şanlıurfa’nın geldiğini söyledi.

927 kez okundu.
Vali Erin: En Fazla İdari Yaptırım Uygulayan İllerin Başında Geliyoruz
Advert

 

 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Valilikte yapılan toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koronavirüs pandemi sürecinde iyi bir mücadele örneği ortaya koyduklarını, Haziran ayı başlarına kadar nüfusa oranla en az koronavirüs vakasının Şanlıurfa’da görüldüğünü hatırlattı.

Kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte vaka sayılarının bölge illerde olduğu gibi Şanlıurfa’da da hızla arttığını kaydeden Vali Erin, yeni dönemde kısıtlamaların hafifletildiğini ancak alınması gereken tedbirlere vatandaşların daha sıkı uyması gerektiğinin önemine değindi.

Süreç boyunca kamu kuruluşları, sağlık kuruluşları ve belediyelerin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yaptığını, vaka sayılarının artışıyla ilgili tepkiler ve daha sert yaptırımlar uygulanması yönünde yapılan çağrıları gördüklerini ifade eden Vali Erin, “Tüm vatandaşlarımıza önemle duyuracağımız şey şudur: Yaptırım uygulamaları devam ediyor. Ancak işin başından itibaren söylediğimiz, çok basit kurallara uymak suretiyle yaptırımlarla karşı karşıya kalmayalım. Ceza yazmak, belli bir noktaya kadar çözüm olabilir. Ama her gün polisin, jandarma ve zabıta ekibinin sokak sokak dolaşarak maske takmayan, sosyal mesafeye dikkat etmeyen, iş yerleri için belirtilen kuralları yerine getirmeyenlere her gün ceza yazdığı bir durumla karşılaşmak ve böyle anılmak da istemiyoruz. Buna rağmen idari yaptırım uygulamaları bağlamında Şanlıurfa, 81 il içerisinde en fazla idari yaptırıma başvuran illerin başında geliyor. Sorumluluk ve yükümlülük elbette kamu kurum kuruluşlarındadır. Ancak yeni dönemde hep birlikte bu sorumluluğun gereğini herkesin yerine getirmesi gereken bir süreçteyiz. İş yerlerini kapatmak, sanayi iş yerlerinin faaliyetlerini kısıtlamak, sanayicimizin ticaretini durdurmak niyetinde değiliz. Alacağımız tedbirlerle bir taraftan işlerimize devam ederken öbür taraftan da uymamız gereken kurallara riayet ederek bunu birlikte yürütebiliriz.” dedi.

Vali Erin: En Fazla İdari Yaptırım Uygulayan İllerin Başında Geliyoruz 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN