Advert

BÜYÜKŞEHİRDEN SAKIBIN KÖŞKÜ'NDE RESTORASYON VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenileniyor. Çalışmalar tamamlandığında Sakıbın Köşkü, yeni ihtişamıyla yine Şanlıurfalıların hizmetinde olacak.

1349 kez okundu.
BÜYÜKŞEHİRDEN SAKIBIN KÖŞKÜ'NDE RESTORASYON VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Advert

 

"Tarih ve Turizm Kenti Şanlıurfa"da 1796–1876 yılları arasında yaşayan Şair Sakıp Efendi tarafından yaptırılan tarihi konak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda restore ediliyor. Restorasyonun yanı sıra çevre düzenlemesi de unutulmadı.

 

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Sakıbın Köşkü içerisinde düğün fotoğrafı çekimi, kafeterya, bol yeşil alan ve şehrimizin yöresel lezzetlerinin tanıtımı için gastronomi merkezi de yer alacak.

 

RESTORASYONDA MİMARİ DOKUYA SADIK KALINACAK

Sakıbın Köşkünde yapılan restorasyon çalışmaları öncesinde yapının plan kurgusu eski fotoğraflara göre çıkarıldı. Tarihi mirasımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEM Şube Müdürlüğünce başlatılan restorasyon işi mimari dokuya sadık kalınacak şekilde yapının orijinalliğini bozmadan gerçekleştirilmekte

BÜYÜKŞEHİRDEN SAKIBIN KÖŞKÜ'NDE RESTORASYON VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN