Advert

Ulu Önder Urfa'da anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Şanlıurfa'da düzenlenen törenle anıldı.

1265 kez okundu.
Ulu Önder Urfa'da anıldı
Advert

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün şehitlik anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saat 09.05’te sirenlerin çalması ve iki dakikalık saygı duruşu ile devam etti.
İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesiyle sona eren anma programı, Vali Erin ve protokol üyelerinin şehitliği ziyaretinin ardından sona erdi.
 
10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi Şanlıurfa Müzesinde
Şanlıurfa Şehitliğinde düzenlenen anma töreninin ardından, Şanlıurfa Müzesine geçen Vali Erin ve beraberindekiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Atatürk’ün vefatının 82’nci yıldönümü nedeniyle düzenlediği “10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdiler.
Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Erin ve beraberindekiler, Atatürk’ün ilk kez sergiye sunulan fotoğraflarının da yer aldığı 40 görseli incelediler.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, İstanbul Dolmabahçe Sarayı ve Galata Kulesi ile eş zamanlı olarak Türkiye’nin farklı müzelerinde sergilenecek çok özel fotoğraflar, Ankara Cumhuriyet Müzesi Müdürlüğü koleksiyonundan seçildi. Atatürk’ün ziyaretleri ve cenaze töreni görsellerinden oluşan sergi, Şanlıurfa Müzesi ile birlikte, Adana Atatürk Evi Müzesi, Amasya Müzesi, Bursa Atatürk Evi Müzesi, Diyarbakır Müzesi, Erzurum Atatürk Evi Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Hatay Şehir Müzesi, İzmir Atatürk Müzesi, Konya Atatürk Evi Müzesi, Samsun Gazi Müzesi, Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi ile Van Müzesinde görülebilecek. Orijinal negatiflerden taranarak hazırlanan sergi, 20 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.
 
Vali Erin, Şanlıurfalıları Sergiye Davet Etti
Şanlıurfalıları, 10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi’ni ziyaret etmeye davet eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Atatürk’ün daha önce yayınlanmamış fotoğraflarının Şanlıurfa’da sergilenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Atatürk’ün kısa ancak mücadele ve başarılarla dolu, inançlı bir hayatın izlerini taşıyan fotoğraflarını görme fırsatı bulduklarını belirten Vali Erin, “Devletimizi, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak hepimizin en önemli vazifesidir. İnşallah bu bilinçle, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bu devleti temsil eden bayrağımızı en yükseğe dikme yarışını ve mücadele azmini yılmadan ortaya koyacağız.” diye konuştu.
Vali Abdullah Erin, Atatürk’ün Türk Milletinin yetiştirmiş olduğu ender insanlardan biri olduğunu belirterek, “Ona minnet ve şükran duygularımızı Şanlıurfa’dan bir kez daha iletiyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyerek mekânının cennet olmasını diliyoruz.” dedi.

 
Ulu Önder Urfa'da anıldı 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN