Advert

BAŞKAN ÇAKMALI: “KAŞIKLA VERİRKEN KEPÇEYLE ALIYORSUNUZ”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından servis araçlarının “Özel İzin Belgesi” için istenilen 400 TL’ye tepki gösteren İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, “Kaşıkla verirken kepçeyle alıyorsunuz. Hiçbir kazancı olmayan, çalışmayan servisçilerimiz için ücret talep edilmemelidir” dedi.

1271 kez okundu.
BAŞKAN ÇAKMALI: “KAŞIKLA VERİRKEN KEPÇEYLE ALIYORSUNUZ”
Advert

Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından servis işletmecilerine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Servis işletmecilerinin, araçlarının bakımına ilişkin izlemeleri gereken yönergelerin aktarıldığı yazıda, “Pandemi süreci nedeniyle Taşımalı Eğitim yapan işlemcilerin mağduriyetleri göz önüne alınarak Büyükşehir Belediyesi Meclisimizce Özel İzin Belgesi tahsis ücreti yeniden değerlendirilerek 400 TL olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi. Pandemi sürecinde okulların kapalı olması sebebiyle çalışmayan servislerin bakımı için ücret istenilmesi tepki çekti. İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, yazılı bir açıklama yaparak, istenilen 400 TL’nin haksızlık olduğunu, çalışmayan servislerin bakımları için neden para istendiğini sordu.

“ÇALIŞMAYAN SERVİS İŞLETMECİLERİ İÇİN 400 TL’NİN ÖNEMİNİN FARKINDA MISINIZ”

Servis işletmecinin kazancının olmadığına dikkat çeken Başkan Çakmaklı, “Pandemi sürecinde okulların kapatılmasıyla beraber zor bir süreçten geçen işletmecilere yeterli yardım yapılmıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin okul servisleri için istediği ‘Özel İzin Belgesi’ tahsis ücreti, çok büyük bir haksızlık. Çalışmayan, hiçbir kazancı olmayan servis işletmecileri için 400 TL’nin ne kadar önemli bir miktar olduğunun farkında mısınız? Hükümet tarafından 1000 liralık yardım yapılacağı açıklanıyor ama diğer yandan da 400 liralık bakım ücreti istiyorsunuz. Kaşıkla verirken kepçeyle alıyorsunuz. Hiçbir kazancı olmayan, çalışmayan servisçilerimiz için ücret talep edilmemelidir” dedi.

BAŞKAN ÇAKMALI: “KAŞIKLA VERİRKEN KEPÇEYLE ALIYORSUNUZ” 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN