Advert

'VELİD 1000' PROTOTİPİ OYUNCAK MÜZESİNDE SERGİLENECEK

Karaköprü kırsalında yaşayan genç mucidin ürettiği ve bölge birincisi seçilen 'Velid 1000' isimli silahlı insansız kara aracı prototipi destek ve örnek olmak için Karaköprü Belediyesinin Oyun ve Oyuncak Müzesinde sergilenecek

414 kez okundu.
'VELİD 1000' PROTOTİPİ OYUNCAK MÜZESİNDE SERGİLENECEK
Advert

 

Karaköprü Belediyesi yerli ve milli üretim parolasıyla silahlı insansız kara aracı prototipi üreten genç mucide destek olmak için harekete geçti. İlçedeki Büyük Salkım kırsal mahallesinde yaşayan ve ürettiği silahlı insansız kara aracı projesiyle bölge birincisi olan, Türkiye'de de 6. olan Nasreddin Badıllı'nın çabasına Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kayıtsız kalmadı.

 

Başkan Baydilli genç mucitle buluşarak yaptığı proje nedeniyle tebrik ederken, geliştirdiği prototip aracı da hem genç mucide destek olmak hem de müzeyi gezecek olan çocuklara örnek olması için oyun ve oyuncak müzesinde sergileme kararı aldı.

 

Oyun ve Oyuncak Müzesinde 23 yaşındaki genç mucitle buluşan Başkan Baydilli yaptığı çalışma ve girişimi için tebrik ederken, ilçeden böyle genç bir mucidin proje üreterek başarılar elde etmesini ve dikkat çekmesini gururla karşıladıklarını kaydetti. Başkan Baydilli Nasreddin Badıllı ile yerli ve milli üretim için uğraşan tüm gençlerin her zaman yanında olacaklarını kaydetti.

 

Başkan Baydilli şöyle konuştu: "Nasreddin kardeşimiz yerli ve milli üretime katkı sağlamak amacıyla böyle bir proje üretip yarışmalara katılmış. Bölge birinciliği alan ve Türkiye'de ilk 10'a giren bu projesinden dolayı kardeşimizi tebrik ediyorum. İlçemizden bir gencin böyle bir projeyle ülke çapında başarı kazanması bizi çok gururlandırdı. İnşallah bunları geliştirerek çok daha iyi yerlere gelecektir.

 

Biz de her zaman bu kardeşlerimize, üreten gençlerimize destek vereceğiz ve yanlarında olacağız. Yaptığı projenin prototipini de oyun ve oyuncak müzemizde sergileyeceğiz. Müzeyi ziyaret eden herkesin bundan haberdar olması ve örnek alması için bunu yapıyoruz. İnşallah ileride bu projesi hayata da geçer ve ülkemize faydalı olur."

 

Genç Mucit Nasreddin Badıllı da desteklerinden dolayı Başkan Baydilli'ye teşekkür ederken, "Köyde geliştirdiğim bu projede komple el yapımı bir prototip araç yaptık. Tübitak yarışmasında bölge birincisi olduk. İnşallah ileride çok daha iyi işlere, projelere imza atmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu prototipimizi yeni nesile örnek olması için oyuncak müzemize bağışlıyoruz. Katkılarından dolayı Metin Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Tübitak bölge birincisi olan 'Silahlı insansız savunma aracı' prototipi Karaköprü Belediyesi Oyun ve Oyuncak Müzesinde sergilenmeye başlayacak.

'VELİD 1000' PROTOTİPİ OYUNCAK MÜZESİNDE SERGİLENECEK 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN