Advert

KARAKÖPRÜ UZAY VE BİLİMİN EĞİTİM MERKEZİ OLUYOR

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, düzenlediği basın toplantısında Şanlıurfa' ya kazandıracakları El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi'ni tanıtarak önümüzdeki ay içerisinde açılışını gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi

557 kez okundu.
KARAKÖPRÜ UZAY VE BİLİMİN EĞİTİM MERKEZİ OLUYOR
Advert

 

Karaköprü Belediyesi ilçeye kazandırdığı El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’ni hizmete açarak gençleri bilimle buluşturuyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ildeki 3 televizyonun ortak canlı yayınında düzenlediği basın toplantısında Uzav ve Havacılık Bilim Merkezinde çalışmaların sona geldiğini ve önümüzdeki ay hizmete açılacağının müjdesini verdi. Basın toplantısına bilim merkezinin kurulmasına destek veren İl Mili Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer de katıldı.

 

Başkan Baydilli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Uzay Projesine destek vermek ve yeni bilim adamlarının yetişmesine katkı sağlamak adına bilim merkezinde gençleri bilim ve uzay ile tanıştırmak istediklerini ifade etti.

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli şunları söyledi:

 

“Şanlıurfa geçmişte kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, çok önemli ilim insanlarını bağrında yetiştirmiş bir şehirdir. Biz Şanlıurfa'ya kazandırdığımız bilim merkezimize yine Harran’da yetişmiş gök bilimleri alanında birçok keşif yapmış, astronomiye öncülük etmiş El Battani'nin ismini verdik.

 

Bu topraklarda özellikle çok önemli bilim adamları yetişti. Bugünden sonra da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan bilim ve uzay hamleleri ile ülkemiz bu konuda lig atlayacaktır, önemli yerlere gelecektir. Biz de sayın Cumhurbaşkanımızın bu hamlesine destek vermek için bilim merkezimizde gençlerimizi bilimle, uzayla, astronomiyle tanıştıracağız ve gelecekte bu alanlara yönelmelerinde yol gösterici, yardımcı olacağız.

 

Çünkü biz astronomi, matematik ve tıp gibi temel bilimlere öncülük etmiş, çığır açmış bir medeniyetin mirasçılarıyız. Geçmişte bilime bu kadar hizmet etmiş, yön vermiş ilim insanlarının torunları olarak bizim de bilimde geri durmamamız ön plana atılmamız ve üretmemiz gerekiyor. İşte bilim merkezimizde tam da bunu gençlerimize aşılamaya, dedelerimizin mirasçıları olarak bilime yeniden yön veren bir nesil oluşturmamız gerektiğini anlatacağız.

 

Bilim merkezimiz Şanlıurfa’mıza, Karaköprü’ye ve genç kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

 

Şanlıurfa İl Mili Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ise bilim merkezinin gök bilimleri ve havacılık alanında gençlere çok önemli yol gösterici olacağına dikkat çekerken, Karaköprü Belediyesi ile ortaklaşa olarak burada gençlere önemli eğitimler vereceğini kaydetti.

 

Bilim Merkezi yakınına dikilen metal monolitte ise Göktürkçe 'Gökyüzüne bakarsan ay'ı görürsün' ve 'Hedef 2023' yazıları dikkat çekti.

KARAKÖPRÜ UZAY VE BİLİMİN EĞİTİM MERKEZİ OLUYOR 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN