Advert

Şanlıurfa'da Misehre Aşiretine mensup Bozkurt Aileleri arasında 3 yıllık husumet tatlıya bağlandı

Şanlıurfa'da iki aile arasında 3 yıldır devam eden husumet, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in araya girmesiyle barışla son buldu.

564 kez okundu.
Şanlıurfa'da Misehre Aşiretine mensup Bozkurt Aileleri arasında 3 yıllık husumet tatlıya bağlandı
Advert

Şanlıurfa'da Misehre Aşiretine mensup Bozkurt Aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden 3 yıl önce dört kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in girişimleri, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci’nin destekleri sonucu barışla sonuçlandı.

Viranşehir’in Samanlı Mahallesi’nde bir araya getirilen ailelerin büyükleri, barış yemeğinin ardından el sıkışarak birbirlerinden helallik diledi. Barış yemeğine Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ŞUTSO Meclis Üyesi Ahmet Sambur ve her iki ailenin önde gelenleri katıldı.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek burada yaptığı konuşmada, “Viranşehir'in büyük, köklü ve onurlu ailelerinden olan Bozkurt Ailelerinin arasındaki husumeti, barışla sonuçlandırıyor olmak bizim için büyük bir saadettir. Yaşamın her döneminde anlaşmazlıklar doğabilir. Ancak önemli olan anlaşmazlıkları konuşarak ve birbirimizi anlayarak barış içinde çözebilmektir. Huzura ve sükûnete erebilmemizin temeli, akıl ve diyalogla hareket etmektir.” dedi.

Barış sağlanmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Şanlıurfa'da Misehre Aşiretine mensup Bozkurt Aileleri arasında 3 yıllık husumet tatlıya bağlandı 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN