Advert

Amatör takımlar sahipsiz kaldı

Pandemi dönemi başladığından beri Şanlıurfa'da ve Türkiye'de hiçbir müsabaka yapılmamaktadır. 70 bin amatör futbolcu hepsi aç durumundalar. Türkiye'de amatör ligler ilk covid-19 vakasının görüldüğü 12 Mart tarihinden bu yana oynatılmıyor. Futbolcular çaresizlik içinde iyi bir haber bekliyorlar.

1121 kez okundu.
Amatör takımlar sahipsiz kaldı
Advert



 Türkiye genelinde yaklaşık 70 bin futbolcu eve ekmek getiremez olduğunu söyleyen futbolcular, “Derdimize yetkililer çare bulmalı. Herkese sahip çıkan devletimizin kendi öz evlatlarına sahip çıkacağı anı bekler olduk. Bizim derdimizi Türkiye'de Cumhurbaşkanımız çözer. Şanlıurfa'da büyükşehir belediye başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül sesimizi duymasını umuyoruz ve umutlarımızı yitirmedik.

Futbolcular amele oldu. İnşaatlarda amele olarak çalışarak evlerine ekmek getirmek için her yola başvuruyorlar. Şanlıurfa Büyükşehir başkanımız amatör kulüplerin yardım etmeli. Çünkü belediyelere gelen paranın yüzde 3’ü amatör takımların haklarıdır. Başkan Beyazgül’den destek bekliyoruz.”

Amatör branşlarda aylardır yoksulluk içerisinde yaşayan sporcular artık bir yetkilinin kendilerine el uzatmasını bekliyor. Gençlerin spora yönelmesini söyleyen kentin ileri gelenleri bu noktada elini artık taşın altına koyması gerekiyor. Sokaklar da boş boş gezen gençleri kötü alışkanlardan uzak tutmanın tek yolu onlara sporu sevdirmek ve oradan ekmek kazanabileceklerini göstermek gerekiyor.

Amatör takımlar sahipsiz kaldı 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN