Advert

CEZALI KÖY: ULUKÖY!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa il teşkilatı, Eyyübiye ilçe teşkilatı ile birlikte Eyyübiye İlçesine bağlı Uluköy’ü ziyaret ederek, Uluköylülerin sorunlarını dinledi.

1540 kez okundu.
CEZALI KÖY: ULUKÖY!
Advert

 

Şanlıurfa merkeze 40 km mesafede, Harran Ovasının tam ortasında yer alan Uluköy sakinleri, kendilerini ziyaret eden DEVA Partisi heyeti ile uzun uzun dertleşti. Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Uluköylüler adeta cezalandırıldıklarını söylüyor.

 

 

KÖYÜN OKULU VAR, AMA YOK!

Köylünün dertlerini dinledikten sonra bir açıklama yapan İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz şunları söyledi: “3 bin nüfuslu bu köyümüzde hiçbir alt yapı çalışması yapılmamış; kanalizasyon sistemi yok, köyün içinde evler arasında parke taşı döşemesi yapılmamış bu nedenle yazın tozdan, kışın çamurdan muzdaripler. Köyün, Yardımcı kasabasına olan bağlantı yolu toprak yol, köyün okulu var ama aslında yok! Köydeki okulun hikâyesi ise bir hayli enteresan. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde köyün okulu 3 derslikli, 7 öğretmeni ve 200 öğrencisiyle faal bir okul olarak görünüyor. Ayrıca köyde yeni daha büyük bir okul binasının da yaklaşık 3 yıl önce inşaatı tamamlanmış. Fakat bir türlü hizmete alınamamış ve çürümeye terk edilmiş. Bunun yerine yetkililer, köyün yüzlerce öğrencisinin, taşımalı eğitimle komşu Gözeler Köyü okulunda eğitim almalarını uygun görmüşler. Taşımalı eğitimle ilgili çok suiistimaller duymuştuk ama doğrusu böylesini ilk defa duyuyoruz. Taşıma çarkının dönmesi için okulu olan köyün, okulunu fiili olarak hizmete açmayıp (resmi olarak faal görünüyor) başka köye taşımak nasıl izah edilebilir ki? Ayrıca, Gözeler köyü okuluna taşımayla getirtilen yüzlerce öğrenciyle birlikte sınıf mevcutları burada yaklaşık yüz öğrenciyi bulduğundan çocuklar bu köyde de istenmemektedirler. Konuyla ilgili olarak köylülerin yaptıkları tüm müracaatlar ise bugüne kadar sonuçsuz kalmış.

 

 

SEÇİMDEN ÖNCE GELEN, SEÇİMDEN SONRA GİDEN İŞ MAKİNALARI!

Köylüler her seçim öncesi köylerini ziyaret eden, kendilerine çeşitli vaatlerde bulunan ve bu vaatleri bir türlü yerine getirmeyen siyasileri anlatmaya devam ediyorlar. Bu köyümüzün benzer şekilde bir de yol hikâyesi var ne yazık ki. Uluköye ulaşım Yardımcı kasabası üzerinden sağlanıyor. Ancak Yardımcı kasabası ile Uluköy arasındaki yaklaşık 10 km lik yol tamamen toprak yol olup, kayda değer bir çalışma yapılmamış. Sadece mucur dökülmüş olup, yollar çukur ve tozdan geçilmez olmuş. Köylüler seçimlerden hemen önce her seferinde yol yapımı için köye iş makinalarının getirildiğini ve seçimlerin ertesi günü bu makinaların hiçbir çalışma yapmadan götürüldüğünü anlatıyorlar. İşin garibi her seçim öncesi bu durum tekrarlanıyor ve köylülerin umutları maalesef bir sonraki seçime kalıyor” Yanı sıra köylünün kendi imkanları ile kazdıkları foseptik çukuru ile içme suyu temin edilen sondaj kuyusu da yan yana bulunmakta. Kanalizasyon alt yapısı da olmadığı için bu durum sağlık açısından çok ciddi riskler taşımaktadır. Bir de köyün içinden geçen su kanalının geçtiği yerde güvenlik için çekilmiş tellerde köylerin içi de dahi olmak üzere kopmalar meydana gelmiş ve bunların bakımı yapılmadığı için çocuklar açısından kanallara düşme ve akabinde boğulma riski doğurmaktadır.

 

Yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen bizleri bağırlarına basan ve samimiyetle ağırlayan Uluköy sakinlerinin partimize ilgisi bizleri ziyadesiyle mutlu etti diyen Başkan Ahmet TÜYSÜZ, gösterilen sıcak ağırlama için Uluköylülere çok teşekkür ediyoruz diyerek, Uluköy ve Uluköy gibi olan nice köyümüzün güler yüzlü insanlarının dertlerine DEVA olmak boynumuzun borcudur. Bundan sonra da köylerimizin takipçisi olacağız” dedi.

CEZALI KÖY: ULUKÖY! 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN