Advert

Can Dündar ve Erdem Gül Adliyede

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ile Ankara Temsilcisi Gül hakkındaki ilk duruşma bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Savcı, duruşmaların kapalı yapılmasını istedi.

1468 kez okundu.
Can Dündar ve Erdem Gül Adliyede
Advert

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan ve 92 gün tutuklu kaldıktan sonra AYM'nin 'hak ihlali' kararı ile serbest kalan  Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Can Dündar ve  Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki ilk duruşma, bugün  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

DÜNDAR, EŞİYLE BİRLİKTE ADLİYEDE

Erdem Gül ile  Can Dündar ve eşi Dilek Dündar sabah saatlerinde  Çağlayan'da bulunan  İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Duruşma saat 10.00'da başladı. Savcı, duruşmanın kapalı yapılmasını istedi.



DAVADAN DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

10.50 Avukat Tora  Pekin: Bu davada paralel yargılama yapılıyor. Bir bu salonda bir de dışarıda. Dışarıda bu dava için konuşan birileri var.  Cumhurbaşkanı " Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum. Mahkeme kararında direnmeli" diyerek yargıya direkt etki ediyor. Aynı şekilde Adalet Bakanı da yargıya müdahale eden açıklamalar yapıyor.

10.45 Dündar ve Gül'ün avukatlarından Tora  Pekin, "İnsan hakları beyannamesinin maddelerine göre kapalı mahkeme olamaz" dedi.  PekinAİHM'in kararına da atıfta bulunarak, "Yeni atanan savcının bahsettiği belgeler dosyada yok. Bu davanın kapalı yapılmasi adil yargılamaya gölge düşürür. Yeni savcı gidip başka dosyadan, Selam Tevhid'den alıntılarla kapalı oturum istiyor. Bizimle alakası yok" dedi

10.42 Savcının düşük tonda anlaşılmaz konuşması ve yüzünü bilgisayar ekranının arkasına gizlemesi tepki çekti. "Savcı yüzünü göstersin, sesini yükseltsin" tepkisi geldi salondan.

10.40 Savcı, duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti.

10.00 Can Dündar ve Erdem Gül'e  Çağlayan'da büyük destek var. Yoğun katılım dolayısıyla duruşma salonunun değiştirileceği açıklandı. Daha sonra bu karardan vazgeçildi.

09:45 Çağlayan Adliyesi dışında  Can Dündar ve Erdem Gül açıklama yaptı. Adliye önünde konuşan  Can Dündar, "İki saray arasında kalmış durumdayız. Biri  Kaçak Saray, biri Adalet Sarayı. Yaptığımız haberin arkasındayız. Buraya gazeteciliği savunmak için geldik. Bugün mahkemeden aksi yönde bir karar çıkarsa bu AYM'ye kayyum atandığı anlamına gelir."

Erdem Gül ise "Biz sadece işimizi yaptık" dedi.


DÜNDAR VE GÜL'E YOĞUN DESTEK

Çağlayan'daki  İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmayı milletvekilleri, yabancı diplomatlar, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de izliyor. Ulusal ve uluslararası gazetecilik meslek örgütleri de Dündar ve Gül'e destek veriyor.

İNGİLİZ KONSOLOS DA DURUŞMAYI İZLİYOR

İngiltere'nin  İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner da davayı izleyen isimler arasında.

Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN