Advert
ŞANLIURFASPOR TAKTİK KURBANI OLDU
MEHMET KARAKEÇİLİ

ŞANLIURFASPOR TAKTİK KURBANI OLDU

Bu içerik 882 kez okundu.

Tff 1 liginde Şanlıurfaspor kendi evinde ligin lider takımı olsan Yeni Malatyaspor’u konuk etti.Müsabakayı izlemeye yaklaşık 10 bine yakın taraftar kitlesi gelmişti.Müsabakadan önce stadyum bayram havasına dönmüştü.

Herkesin elinde Türk bayrağı vardı.Şanlıurfa kendine yakışanı yaptı diyebilirm.Stadyum kenarları bayraklarla donatılmıştı.Gap arena resmen bayram havasını yaşıyordu.

 

Müsabakanın zor geçeceği belliydi.Çünkü rakip takım ligde lider konumunda bulunuyordu.Şanlıurfaspor ise bu maçı kazanıp üst sıralara gelmek istiyordu.Ama ne yazık ki maçı 2-1 Yeni Malatyaspor kazandı.

 

Müsabaka Şanlıurfaspor’un vuruşu ile başladı.İki takımda oldukça baskılı başladı.İlk dakikalarda Yeni Malatyaspor’lu oyuncunun savunmada yaptığı hatayı Batuhan ne yazık ki gole çeviremedi.Bu ataktan sonra her iki takım açısından ataklar olmaya başladı.Ama bu atakların sonucu gol ile sonuçlanmayınca müsabakanın ilk yarısı 0-0 bitti.

 

 

Müsabakanın ikinci yarısında orta sahası çökmüş,kanatları orta yapamayan bir Şanlıurfaspor gördüm.54.dakikada kazanmış olduğumuz köşe vuruşunu Fevzi kullandı.Topu iyi takip eden Ramazan Sal kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.Bu golden sonra Şanlıurfaspor resmen çöktü diyebilirim.Çünkü rakip takım orta sahamızı,sol kanatımızı otoban gibi kullanmaya başladı.

 

69.dakikada Yeni Malatyaspor’lu Pereıra topla buluştu ve plase bir vuruş ile topu gole çevirdi.Kaleci Tomic kapattığı köşeden nasıl gol yedi halen anlamış değilim.Böyle basit goller yenilmez.Bu golden 5 dakika sonra yani 74.dakikada Yeni Malatyaspor’lu Sunday ceza sahasının dışından şut çekti.Ancak ne yazık ki Kaleci tomic tuttuğu topu elinden kaçırıp topu rakip oyuncunun önüne bıraktı ve rakip oyuncu Dıalıba topu rahat bir şekilde ağlara gönderdi.Bu golden sonra başka gol çıkmayınca maç 2-1 bitti.

 

Ünal hocaya seslenmek istiyorum.Takımın orta sahası bitik durumda ve gol yedikten sonra müdahale yapıyorsun ?  gol yemeden önce oyuna okuman zor mu ? orta saha resmen yürüyordu.Eğer yerinde değişiklik olsaydı ben gol yiyeceğimizi sanmıyordum.

 

Ayrıca haftalardır yazıyorum sol bek oynayan İsmail Dinler ilk 11 oyuncusu değil diye.Bu maçta yine gördük İsmail bir orta atamadı.Üstelik gelen rakip oyuncuların hemen hemen hepsini kaçırdı.İkinci yarı akıl almaz hatalar yaptı.1-1 olduğu zaman hata İsmailden başladı ve golü yedik.İsmail’in yerine Şaban oynatılırsa daha iyi olmaz mı ? Mertcan gibi oyuncu yedek oturturulmaz.Geçen yılın banko oyuncularını lütfen bir dene,Bunları gör artık Ünal Hoca…

 

Fortese gelince, Fortes kanat oyuncusu değil ama adam kanat oynadı.Ünal hoca bunları bilmiyor mu ? yada görmüyor mu ? Bana göre Batuhanın yerine Fortes geçseydi durum farklı olurdu diyebilirim.Çünkü Batuhan çok ağır.Halen eksiği çok.Batuhan yerine Artun ile başlaman lazımdı Ünal Hoca…

 

Oyuncu değişikliklerini oldukça geç yaptın.1-0 öne geçmişsin artık yerinde oyuncu değiştirmen lazımdı.Geç kaldık ve biz Ünal hocanın hataları ile mağlup olduk…

 

Not: Köşe yazarlarımızın basın kapısının turnikesi bu hafta çalışmıyordu.Çalışmadığından dolayı biz bunu Gençlik spor il müdür vekili olan Hakan Keşküş’e söylediğimizde bize çok  sert bir cevap vererek, il müdürü gidip yapacak diyerek, bizde kendisine il müdürü yapmayacak dedik.

 

Kendi personeline yaptıracaksın dediğimizde şu cevabı bize verdi. “Bizim sorunumuz değil, Şanlıurfaspor’un sorunudur, bunu Şanlıurfaspor’un yöneticilerine söyleyin” dedi.Bizde bu olayı Kulüp müdürüne söylediğimizde,Şanlıurfaspor kulüp müdürümüz ise “Hayır bize ait değil,Gençlik spor müdürlüğüne aittir” dedi.Bu sorunu her iki tarafa sesleniyorum.Kime ait ise lütfen basın yazarların kapısı yaptırılsın.Çünkü,Basın arkadaşlar zor durumda kalıyorlar.

 

Gençlik spor il müdür vekili Hakan Keşküş beye sormak istiyorum.Protokol tribününde kimler oturabilir, kimler oturamaz.Lütfen protokol isim listesini Şanlıurfa valiliğinden alarak,kimlerin orda oturacağını kendileri içinde sağlıklı olur.Bu hafta protokol tribününe baktığımızda kimler yoktu ki.Her önüne gelen geçip oturuyordu.Lütfen bu konuyu düzeltin.

 

Şanlıurfaspor’ gelecek hafta oynanacak olan müsabakada başarılar dilerim

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN