Advert
Pandemi insanları yok etti
MEHMET KARAKEÇİLİ

Pandemi insanları yok etti

Bu içerik 562 kez okundu.

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hibe desteğini açıkladı ancak geliri düşük olan işyerleri maalesef hibe alamıyor. Hibe daha çok zengin iş yerlerine yarıyor. Tavlacı, tamirci, Bakkal nasıl alacak bu hibeyi merak ediyorum.Maliye’de tavlacının ya da tamircinin kaydı var mı? Bu insanların maliyeye kayıt yapmaları gerekiyor. Peki, soruyorum dar gelirle nasıl yapacaklar. Bunların kazancı ne olabilir ki, Esnaf 15 aydır kan ağlıyor. Aç kapa aç kapat  ile esnafımız perişan duruma düştü.

Benim bildiğim tüm bir iş yeri kapandığı zaman belediyeler gezip kapalı olan işyerlerine kapalı tutanağı işyerlerine verip açtıkları zaman destekleri de vermeleri gerekir.

Bazı insanlar e-devlet üzerinden müracaat yapıyor. Bu kişilere genelde ret cevabı geliyor. Bu nasıl bir kanun, esnafın derdine derman olması gerekirken ne yazık ki hiç bir esnafa destek verilmiyor. Bu iş yerleri 15 aydır kapalıdır. Hani herkese hibe dağıtılacaktı? Bu işler e-devlet üzerinde olmaz. Belediyelerin para dağıtması gerekir. e-Devlet'e müracaat yapanların hepsine ret geliyor.

Esnaf bu hibeleri kimden alacak. Bu nasıl bir adalet merak ediyorum.

 

 

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN