Bu kapsamda her  20 Eylül’de, Türkiye'nin yanı sıra Çekya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Macaristan, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İsrail, İrlanda, İtalya, Kazakistan, Norveç, Polonya, Romanya, İsveç, İspanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletlerinin aralarında bulunduğu 24 ülkede, eş zamanlı etkinlikler yapılmaktadır..

Tüm ülkelerde hasta ve hekimlerin yer aldığı sportif faaliyetler gerçekleştirilmektedir..

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Dünya Kanser Teşkilatı (UICC) tarafından desteklenen etkinlikler kapsamında 24 ülkede, sosyal medya kampanyası yürütmektedir.

"Farkındalık yaratabilmek için daha çok sese ihtiyaç var"

Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü ile jinekolojik kanserler konusunda farkındalığın artırılması, davranışsal ve iletişimsel sorunların belirlenmesi ve çözümlenmesi amaçlanmaktadır.

Şanlıurfa’daki tek jinekolojik onkoloji uzmanı Doç.Dr.Şefik Eser Özyürek, Hastane başhekimi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op.Dr.Alev Esercan eşliğinde jinekolojik kanserler hakkında farkındalık yaratmak amacıyla hastane içinde yürüyüş, halkı bilgilendirme faaliyeti yapıldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Şefik Eser Özyürek,

Burada çok önemli bir misyon için çalıştığımı hissediyorum. Şöyle ki kadın kanserleri önlenebilir kanserler. Öncül lezyonları var. Tarama testleriyle erken safhada öncül lezyonları daha kansere dönüşmeden tanı konulabiliyor ve tedavi edilebiliyor. Dolayısıyla aslında çok sinsi ve öldürücü olan bu hastalıkları erken safhada veyahut artık saldırgan bir tümöre dönüşmeden önce tedavi edebiliyor ve bu ölümcül hastalıkların ölüm ile sonuçlanmasını önleyebiliyoruz. Erken safhada tanı konulabilmesi için kadın hastalıkları doğum kliniğimize başvurun. Bu konuda tarama testlerimizden faydalanın ve bu konularda aklınıza ne gelirse de uzmanlarımıza danışın”dedi

Hastalara erken tanının önemi ve kanser taramaları birebir anlatıldı.