Suriyeli Esnaflar, Resmi Kayıt Altına Alınsın

Suriye’deki yaşanan olaylardan dolayı ülkelerini terk ederek Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, kenttin her noktasında iş yeri açmaya başladı.

YEREL - 07-11-2016 08:57

 

 

 

Yerli esnaflar, Suriyelilerin her sokak başında iş yeri açmasından dertli. Her türlü mali ve resmi evraklarını tamamlamak zorunda olduklarını belirten yerli esnaflar, Suriyelerin muaf tutulmasının ticari rekabeti zorlaştığının altı çizildi. Yetkili mercilerde Suriyeli esnafı resmi kurumlara davet ederek kayıt altına girmelerini istedi.

‘GEREKLİ KAYITLARINI YERİNE GETİRSİNLER’

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, yaptığı açıklamada,”Son dönemlerde yaşanan terör olayları, bölgedeki gelişmeler, her geçen sayısı artan AVM’ler ve süpermarketler, esnafımızın işlerinin kırık olmasına neden oluyor. İç savaştan kaçarak Urfa’ya gelen Suriyeliler, her köşe başında iş yeri kurmaya başladılar. Gelişigüzel dükkan açılıyorlar. Ustalık belgeleri, maliye ruhsatları, oda ve esnaf sicil kayıtları ve belediye izinleri yok. Allah yardımcıları olsun, biz onları kınamıyoruz. Fakat gelsinler, onlarda bizim vatandaşlarımız gibi sorumluluk ve görevlerini yerine getirsinler. Gerekli kayıtlarını yerine getirsinler. Devletimize gereken vergileri vermelerini bekliyoruz, yeni de işlerini yürütsünler. Bu hususta yetkililerden yardım bekliyoruz.”dedi.

 

Günün Diğer Haberleri