Schoof: Müzakereler ancak Ukrayna ile yapılabilir

Amsterdam, 16 Ağustos (Hibya)- Hollanda Başbakanı Dick Schoof, Başkan Trump'ın Ukrayna için sürdürülebilir bir barış sağlama çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

GÜNCEL - 16-08-2025 15:16

Hollanda Başbakanı Schoof, Başkan Trump'ın Ukrayna için sürdürülebilir bir barış sağlama çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

"ABD, Ukrayna ve Rusya arasında Avrupa'nın da desteğiyle bir zirve ihtimalinin ortaya çıkması sevindirici." ifadelerini kullanan Schoof, müzakerelerin ancak Ukrayna ile yapılabileceğini belirtti. Schoof, açıklamasının devamında şunları aktardı:

"Ukrayna'ya yönelik askeri, mali ve siyasi desteğimizin azalmaması ve Rusya'ya yönelik ağır yaptırımlar gibi baskıların devam etmesi hayati önem taşımaktadır."

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri