Abbas, Trump’ın ateşkes anlaşması duyurusunu memnuniyetle karşıladı

Ramallah, 9 Ekim (Hibya) – Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın, Gazze’de ateşkes anlaşması duyurusunu memnuniyetle karşıladı.

GÜNCEL - 09-10-2025 11:40

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD Başkanı Trump’ın Gazze Şeridi’nde savaşın sona erdirilmesi, İsrail işgal güçlerinin geri çekilmesi, insani yardımın girişine izin verilmesi ve bir esir takasının kolaylaştırılmasını öngören anlaşma duyurusunu memnuniyetle karşıladı.

Abbas, bu çabaların, Trump tarafından açıklanan şekilde, İsrail işgalinin sona erdirilmesine ve 4 Haziran 1967 sınırları üzerinde, Doğu Kudüs’ü başkent olarak kabul eden bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yol açacak kalıcı siyasi çözüm için bir ön adım olmasını umduğunu ifade etti.

Ayrıca Başkan Abbas, Trump ve tüm arabulucuları, anlaşmaya ulaşmadaki önemli çabalarından dolayı övdü ve Filistin Devleti’nin, istikrar ve uluslararası hukuka uygun kalıcı ve adil bir barış sağlamak için ilgili arabulucular ve uluslararası ortaklarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu teyit etti.

Abbas, tüm tarafların anlaşmanın derhal uygulanmasını taahhüt etmesinin önemini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri