Avrupa pazarında da yükselişini sürdüren Citroen, satış hacmini yüzde 10,9 artırarak dikkat çekici bir başarı elde etti. Marka, böylece Avrupa genelinde pazar payını 0,23 puan artırarak yüzde 3,4 seviyesine taşıdı. Fransa’da ise satışlardaki yüzde 6,6’lık büyümeyle pazar payı yüzde 8,9’a yükseldi ve marka pazardaki en büyük üçüncü oyuncu konumuna geldi.
Citroen, Türkiye’de de güçlü bir performans ortaya koyarak 2026 yılının ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre pazar payını 1 puan artırıp yüzde 5,5 seviyesine yükseltti. Hafif ticari araç segmentinde de güçlü büyümesini sürdüren marka, yüzde 10,2 pazar payıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen üçüncü hafif ticari araç markası oldu. Elektrikli araç pazarında ise Citroen, nisan ayında üçüncü sıraya yükselirken yılın ilk dört ayında yüzde 6,8 pazar payı ile beşinci sırada yer aldı.
Citroen CEO’su Xavier Chardon, elde edilen sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde yenilenen ürün gamı ve müşteri odaklı stratejinin etkisine dikkat çekerek, “Yılın ilk aylarında hem global ölçekte hem de Avrupa’da pazar payımızı artırmamız son derece cesaret verici sonuçlar ortaya koyuyor. Yenilenen ürün yelpazemiz ve müşteri tercihlerine odaklanan stratejimiz karşılığını bulmaya başladı. Daha erişilebilir fiyatlarla daha geniş hacim ve daha yüksek konfor sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Markanın global performansında yenilenen ürün gamı önemli rol oynarken, Citroen tüm pazarlarda daha erişilebilir, yalın ve ihtiyaçlara uygun mobilite çözümleri sunma stratejisinin sonuçlarını almaya başladı. Bu yaklaşımın en önemli örneklerinden biri olarak öne çıkan yeni e-C3, Avrupa’da elektrikli mobilite dönüşümünde kritik bir rol üstlendi. Model, gerçek anlamda beş koltuklu yapısı, geniş iç hacmi ve büyük bagaj kapasitesiyle dikkat çekerken, Fransa pazarında en erişilebilir fiyatlı elektrikli otomobillerden biri olarak konumlandı. e-C3, toplam satışların yüzde 32’sini oluşturarak markanın elektrikli dönüşümündeki başarısını da ortaya koydu.
Yeni C3 Aircross da segmentinde güçlü bir performans sergileyerek Citroen’in büyümesine katkı sağladı. Yedi koltuk seçeneği, üst düzey çok yönlülüğü ve rekabetçi fiyat yapısıyla öne çıkan model, 2025 yılında 50 bin adet satış hacmine ulaştı. 2026 yılında alınan siparişlerde ise yüzde 57’lik artış kaydedildi. Modelin elektrikli versiyonlarının satış hacmindeki payı yüzde 27’ye yükselirken, “2026 Avrupa’nın En Kullanıcı Dostu Otomobili” ödülünü de kazanarak başarısını pekiştirdi.
C segmentinde yer alan C4 modeli, Citroen’in pazardaki konumunu güçlendirmeye devam etti. Cesur tasarımı, zengin donanım seviyesi ve markanın konfor anlayışını bir araya getiren model, özellikle Fransa’da araç satışlarının yüzde 55 arttığı bir dönemde önemli bir büyüme kaydetti. C4, İspanya’da segment liderliğine yükselirken Portekiz’de de üst sıralarda yer aldı. Türkiye’de ise model, pazar payını geçen yıla göre 0,6 puan artırarak segmentinde üçüncü sıraya yerleşti.
Markanın yeni hamlelerinden biri olan C5 Aircross ise Citroen’in elektrikli dönüşüm stratejisinin bir sonraki adımını temsil ediyor. Gerçek bir “konfor sınıfı” deneyimi sunmak üzere tasarlanan model, geniş iç hacmi ve ferah kabiniyle öne çıkıyor. 502 kilometreye ulaşan elektrikli menzil ve çoklu motor seçenekleri sayesinde hem uzun yol hem de şehir içi kullanımda esneklik sağlıyor. Modelin Avrupa’daki başlıca pazarlarda siparişleri yüzde 60, satışları ise yüzde 40 artış gösterdi. Türkiye’de ise yenilenen tasarımıyla ilgi gören model, pazar payını 1,4 puan artırarak yüzde 3,5 seviyesine yükseltti.
Hafif ticari araç segmentinde Citroen’in güçlü konumu devam etti. 30’uncu yılını kutlayan ikonik Berlingo, Fransa, İrlanda ve Slovakya gibi pazarlarda liderliğini koruyarak segmentinin referans modeli olmaya devam etti. Berlingo Van ise çok yönlü yapısı ve farklı profesyonel ihtiyaçlara yönelik motor seçenekleriyle markanın ticari araç başarısını destekledi. Türkiye’de ise Citroen, ticari araç satışlarında üçüncü sıraya yükseldi. Berlingo Kombi modeli yaklaşık 5,4 bin adetlik satışa ulaşarak segmentinde ikinci sırada yer aldı.
Citroen, mikro mobilite alanındaki liderliğini de Ami modeli ile sürdürdü. Avrupa ve Türkiye’de segmentinin öncülerinden biri olan Ami, özellikle sınırlı sayıda üretilen Ami Dark Side versiyonuyla da dikkat çekerek popülerliğini artırdı.
Marka, tüm ürün gamında içten yanmalı, hibrit ve tamamen elektrikli motor seçenekleri sunarak müşteri odaklı stratejisini güçlendirmeye devam ediyor. Citroen, müşterilere tercih özgürlüğü sunmayı merkeze alan yaklaşımıyla her kullanıcıya ihtiyaçlarına uygun çözüm sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda doğrudan CEO’ya bağlı yeni bir müşteri memnuniyeti departmanı kurularak müşteri yolculuğunun her aşamasında kesintisiz ve yüksek kaliteli bir deneyim sunulması amaçlanıyor.
Hibya Haber Ajansı