Zelenski: Rusya savaşı sürdürmeyi seçiyor

Kiev, 5 Haziran (Hibya)-Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yaptığı açıklamada Rusya’nın barış yerine savaşı tercih ettiğini belirterek uluslararası topluma Moskova’ya yönelik baskının artırılması çağrısı yaptı.

GÜNCEL - 05-06-2026 22:24

 Zelenski, son açıklamasında Rusya’nın savaş politikalarını sürdürdüğünü ve barışa yönelik bir irade göstermediğini ifade etti.

Zelenski, Rus tarafının verdiği yanıtları “zayıf” olarak nitelendirerek, bunun savaşı bitirme niyeti taşımadığını savundu. Uluslararası kamuoyunun da bu tutumdan hayal kırıklığı duyduğunu belirtti.

Açıklamasında Rusya’ya yönelik ekonomik ve siyasi baskının artırılması gerektiğini vurgulayan Zelenski, ülkesine destek veren devletlere ve barış çağrısında bulunan uluslararası topluma teşekkür etti.

Günün Diğer Haberleri