Şanlıurfa 11 Nisan kapalı spor salonunda yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı AK Parti aday tanıtım programına AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK parti büyükşehir belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, coşkulu kalabalığı selamlayarak Şanlıurfa da seçim çalışmalarının resmen başladığını söyledi. Ak Partinin Şanlıurfa genelinde 13 artı 1 Belediye başkanlığını alacağını söyleyen Yıldız, adayların bulundukları bölgede çok çalışacaklarının altını çizdi.
Ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti kimliğinden gurur duyduğunu Büyükşehir Belediye Başkan Adayını destekleyeceğini belirtti. Bugüne kadar canla başla çalıştığını söyleyen Başkan Çiftçi, Şanlıurfalı vatandaşlara seslenerek haklarını helal etmelerini istedi.
Ardından kürsüye çıkarak söz alan AK Parti büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Beyazgül, Şanlıurfa’yı karış karış çok iyi bildiğini ve hizmet noktasında büyük gayret sarf edeceğini söyledi. Beyazgül, konuşmasında şunları söyledi; “Şanlıurfa bizim memleketimiz. Şanlıurfa sevdamız. Bizde canla başla Şanlıurfa’ya hizmet etmek için yine canla başla çalışacağız.” dedi.
Konuşmasına coşkulu kalabalığı selamlayarak başlayan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa da 13 Artı 1 belediye Başkanlığına aday olduklarını ve 31 Mart gecesi sonucunu en çok merak edeceği ilin Şanlıurfa olacağını söyledi.
Kurtulmuş, konuşmasında şunları söyledi; “Bizler bu mübarek şehrin insanları ile gurur duyuyoruz. Şanlıurfa bulunduğu bölgede esas itibariyle kutsal topraklar olarak bilinen ve peygamber kıssalarının anlatıldığı bir yerdir.
Bu topraklar bir asır öncesine kadar dünyanın başlangıcı olarak yani Asya ve Avrupa’nın ortası olarak tespit edilmiş ve dünyanın merkezi olarak bilinmiş bir yerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da Göbeklitepe yılı olarak ilan ettiği Göbeklitepe bölgesi 12 bin yıllık bir geçmişe sahip.
Nice yerleşim yerleri var. Harran’ın tarihi binlerce yıla uzanıyor. Her alanı kültür ve medeniyet toprağı olan Şanlıurfa’dayız. Ne yazık ki bu şehir ve dünyanın merkezi olan bu bölge ne yazık ki 1. Dünya savaşından sonra bir takım iç çekişmelerin ve çatışmaların olduğu bir bölge oldu.
Fakat AK Parti bu oynanan oyunları bozdu. Çünkü AK Parti bu milletin kurmuş olduğu ve tamamen millete ait olan ve hiçbir dış kuvvetlerin müdahalesiyle kurulmayan bir parti. Tek başına milletin kurduğu bu parti tüm oyunları bozacak ve ülkeyi hak ettiği refah seviyesine çıkartacaktır.
AK Parti sıradan bir parti değildir. Sıradan bir siyasi parti veya gelip geçici bir hevesin partisi değildir. Bizim siyasi hareketimiz Türkiye için İslam ümmeti için mazlumlar için çok önemli bir partidir. AK Partinin belli özellikleri var ve bu özellikleri asla unutmayacağız.
AK Parti Yerli ve Milli bir siyasi harekettir. Bu toprakların ve bu medeniyetin malıdır. Dolayısıyla AK Parti hiçbir ayrım gözetmeden herkese hizmet ilkesi ile hareket eden ve bu ülkenin menfaatlerini gerçek manada düşünen tek partidir.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa adaylarını Tek tek anons ederek hazırlanan platforma çağırdı. Adayların tanıtımı ve toplu halde çekilen fotoğrafların ardından AK Parti Şanlıurfa teşkilatı seçim startını vererek seçim çalışmalarını resmen başlattı.