Guterres: Orta Doğu’daki çatışma küresel enerji şokunu tetikledi

New York, 23 Haziran (Hibya)- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Orta Doğu’daki çatışmaların küresel ölçekte ciddi ekonomik ve insani etkiler doğurduğunu belirterek enerji krizine dikkat çekti.

GÜNCEL - 23-06-2026 12:31

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Orta Doğu’daki çatışmanın tüm enerji şokları arasında en büyüğünü tetiklediğini açıkladı.

Guterres, birçok gelişmekte olan ülke için yaşanan tablonun yalnızca bir enerji krizi olmadığını, aynı zamanda borç, gıda ve kalkınma alanlarında da ciddi bir şok etkisi yarattığını vurguladı.

Olası bir barış anlaşmasının önemli bir rahatlama sağlayacağını belirten Guterres, “Herhangi bir barış anlaşması çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlayacaktır, ancak etkilerinin uzun süreli olması muhtemeldir” dedi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri