IDF, Batı Şeria genelinde operasyon düzenlendiğini açıkladı

Kudüs, 8 Temmuz (Hibya)- İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) gece boyunca Yahudiye ve Samarya (Batı Şeria) genelinde onlarca operasyon düzenlendiğini duyurdu.

GÜNCEL - 08-07-2026 17:12

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, gece boyunca Yahudiye ve Samarya (Batı Şeria) genelinde onlarca operasyon düzenlendiği ve 20 aranan kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamaya göre gözaltına alınanlar arasında saldırı planladığından şüphelenilen kişiler, silah tüccarları, kaçak göçmen taşıyıcıları ve Hamas ile bağlantısı bulunan şüpheliler yer alıyor.

Operasyonlar kapsamında askeri güçlerin, Menashe Tugayı bölgesinde kapsamlı bir faaliyet yürüterek Cenin genelinde 50'den fazla binada arama gerçekleştirdiği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri