Şanlıurfa'da hastanede randevulu hastalar geri çevrildi!

İddiaya göre, randevu alarak Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden hastalar doktorun izinli olması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyleyerek duruma tepki gösterdiler.

SAĞLIK - 09-07-2026 10:26

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Polikliniği'nde randevu alan çok sayıda vatandaş, doktorun izinli olması nedeniyle muayene olamadan hastaneden ayrılmak zorunda kaldı.

Hastalar, kendilerine önceden herhangi bir bilgilendirme yapılmamasına tepki gösterirken doktor odasının önünde uzun kuyruklar oluştu.

İddiaya göre, randevu saatinde Dahiliye Polikliniği'ne gelen vatandaşlar, doktorun izinli olduğu gerekçesiyle muayene edilmedi. Hastalar, durumu poliklinik önünde öğrendiklerini ve herhangi bir mesaj ya da telefon yoluyla önceden bilgilendirilmediklerini öne sürdü.

Bazı vatandaşlar, hastane güvenlik görevlilerinin kendilerine herhangi bir açıklama yapmadan "Doktor bugün izinli, muayene olmayacak" diyerek poliklinikten ayrılmalarını istediğini iddia etti.

Yaşanan durum nedeniyle mağdur olduklarını belirten hastalar, saatlerce bekledikten sonra muayene olamadan evlerine dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Mağduriyet yaşayan hastalar, "Madem doktor izinliydi, bize neden randevu verildi? Hastaneye gelmeden önce bilgilendirilseydik hem zaman kaybetmezdik hem de mağdur olmazdık. Kapıda bu şekilde geri çevrilmemiz doğru değil." diyerek duruma tepki gösterdiler.

 

Günün Diğer Haberleri