Pakistan ve Suudi Arabistan'dan bölgesel istikrar için diyalog vurgusu

İslamabad, 12 Temmuz (Hibya) - Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar, Suudi Arabistan'ın Pakistan Büyükelçisi Nawaf bin Saeed Ahmad Al-Malkiy'yi kabul etti.

GÜNCEL - 12-07-2026 12:12

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar, Suudi Arabistan'ın Pakistan Büyükelçisi Nawaf bin Saeed Ahmad Al-Malkiy'yi kabul etti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, son dönemde yaşanan bölgesel gelişmeler kapsamlı şekilde değerlendirildi. Taraflar, bölgede barış ve istikrarın korunması amacıyla diyalog ve diplomasiye dayalı ortak çabaların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Görüşmede ayrıca Pakistan ile Suudi Arabistan arasındaki köklü ilişkiler de ele alındı. İki taraf, siyasi, ekonomik ve karşılıklı ilgi alanına giren tüm konularda iş birliğini daha da derinleştirme konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Pakistan ve Suudi Arabistan, ikili ilişkilerin her iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda geliştirilmesi ve bölgesel barışın desteklenmesi için yakın iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kaldı.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri