Anand: Meksika ile iş birliğimizi ticaret, güvenlik ve dış politikada ilerletiyoruz

Ottawa, 18 Temmuz (Hibya) -Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand, Meksika ile ticaret, güvenlik ve dış politika alanlarındaki iş birliğinin Kanada-Meksika Eylem Planı kapsamında sürdürüldüğünü belirtti.

GÜNCEL - 18-07-2026 18:46

Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand, Meksika ile ekonomik ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik açıklamada bulundu.

Anand, Kanada ile Meksika arasındaki ikili ticaret hacminin 62 milyar doları aştığını, iki ülke arasında yaklaşık 80 yıllık diplomatik ilişki bulunduğunu ifade etti.

Meksika Dışişleri Bakanlığı Kuzey Amerika'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Roberto Velasco Álvarez ile Kanada-Meksika Eylem Planı kapsamında çalışmaları sürdürdüklerini belirten Anand, ticaret, güvenlik ve dış politika alanlarında iki ülke arasındaki iş birliğinin ilerletildiğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri