Endonezya'da çaylak kazası: 30 durgun

GÜNCEL - 30-06-2015 00:00

Uçağın Medan'daki bir hava kuvvetleri üssünden Natuna adalarına gitmek üzere havalandığı belirtildi. Kaza hakkında bilgi veren Hava Kuvvetleri Sözcüsü Dwi Badarmanto ise kazanın öğle vakti sıralarında meydana geldiğini açıkladı. Badarmanto, uçağın havalandıktan birkaç dakika sonra düştüğü ve Medan'daki bir otele çarptığı ifade etti. Badarmanto ayrıca, kaza sonrası kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. 

Endonezya'nın en büyük üçüncü kenti Medan'daki bir mahalleye düşen Hercules C-130 tipi uçakta 12 mürettebat bulunuyordu.

 Hava Kuvvetleri Operasyonlar Komutanı Agus Dwi Putranto  uçaktaki yolcu sayısı hakkında bilgisi olmadığını kaydetti. Endonezya Arama Kurtarma Ajansı'nden edinilen bilgiye göre ise 30 olan ölü sayısının daha da artabileceği ifade edildi. 

 Öte yandan, facianın 10 yıl içinde meydana gelen ikinci uçak kazası olduğuna dikkat çekildi. Eylül 2005'te Mandala Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi uçak havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüş, kazada düştüğü alandaki vatandaşlar da dahil olmak üzere 143 kişi hayatını kaybetmişti. 

 

, Endonezya'da uçak kazası: 30 ölü urfahaber urfahaber sizlerle.
Günün Diğer Haberleri